Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Chcete vidět góly? Zapněte si Mladou Boleslav!

Agresivní kanonýři

Možná ještě překvapivější je fakt, jakou cestou se mladoboleslavští na tuhle pozici dostali. V téhle sezoně už sice inkasovali jedenadvacetkrát, disponují ale bezpečně nejproduktivnějším útokem v domácí soutěži. Ten nastřílel 37 branek ve třinácti zápasech, což činí průměr 2,85 gólu na zápas.

Mladá Boleslav hraje velice agresivně a nedává soupeřovi moc prostoru. Vypovídají o tom statistiky faulů. Je zajímavé, že jí patří první místo jak ve statistice faulů spáchaných (215), tak ve statistice faulů utrpěných (211).

Faktor Magera

Tahouny ofenzivních akcí jsou s deseti zásahy především nejlepší střelec ligy (společně s Michalem Ďurišem) Lukáš Magera a nejlepší nahrávač ligy Jiří Skalák (7 asistencí).

Magera je vůbec velice nenápadným fenoménem tohoto podzimu. První místo mu patří ve statistice střel na bránu (18 přesných střeleckých pokusů) a v celkovém počtu střel patří do elitní pětky Synot ligy. Přitom oproti většině svých konkurentů v této statistice odehrál o jeden zápas méně.

Pokud hledáte zápas, kde bude padat nejvíc gólů, zajděte si letos na podzim na Mladou Boleslav. Celkový průměr 4,46 gólů (vstřelených i inkasovaných) na zápas hovoří za vše.

A koneckonců poslední kanonáda s Jihlavou je také dobrou pozvánkou.

Foto: Facebook FK Mladá Boleslav
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru