Bizarní sporty: Krev, slzy a pot! Okopávání holení není zrovna sportem pro slečinky

Ano, tušíte správně. Kdo první nevydrží brutální kopance do své holenní kosti, končí na zemi a prohrává. Vítěz se potom může pyšnit titulem „nejlepší okopávač holení“.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=03XrnpUN540[/fve]

Vznešený a starobylý původ

Tahle zábava má své kořeny již v 17. století, kdy si dvořané na anglických panstvích krátili tímto způsobem dlouhou chvíli.

Stačilo chytit svého soka za límec a kopat do jeho holeně tak dlouho, dokud to nevzdal. Pravděpodobně se jedná o jeden z vůbec prvních bojových sportů na světě, ve kterém mnoho pravidel nehledejte.

Zakázáno je jen podrážení nohou a zásahy nad kolena. Ale pozor, na vše jinak bedlivě dohlíží rozhodčí, jenž pozoruje všechny údery a sčítá bojovníkům body, podobně, jako tomu je třeba v boxu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=eGXDwbzlJKw[/fve]

Jak vydržet rány? Díky slámě

Celkem má každý zápas tři kola, kdo vyhraje alespoň dvě, stává se vítězem. Někdy mají hlavní aktéři na sobě bílé pláště, které symbolizují obleky pastýřů.

Zajímá vás, jak může probíhat taková příprava na jednotlivá střetnutí?

Kromě výdrže a hbitosti rozhoduje také to, jak dobře si vycpete kalhoty a ponožky slámou. To je totiž jediná možnost, jak eliminovat nekompromisní okopávání od svého protivníka.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=ksJFH6vBjs8[/fve]

Mistrovství světa v Gloucestershire

Každoroční světový šampionát v okopávání holení přiláká do hrabství Gloucestershire tisíce lidí, kteří dokáží vytvořit skutečně bouřlivou atmosféru. Nutno podotknout, že diváci často zhýčkání z fotbalu si tady přijdou opravdu na své.

Okopávání holení totiž není tak úplně podívanou pro slečinky, je to sport ostrých a odvážných chasníků, kde o úspěchu rozhoduje především nezlomná vůle a odhodlání.

Tak co, půjdete si s kamarádem také kopnout?

(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru