PALIČKOVY trenérské postřehy: Bundesliga je přeceňovaná, Sparta bude hrát proti Schalke jinak než v Plzni

Zklamání Sparty není náhoda

Výchozí pozice byla výhodnější pro Spartu, protože za sebou měla několik úspěšných výsledků včetně remízy na Schalke.

Proč body zůstaly v Plzni? Do utkání vložila víc energie, víc emocí a víc sil a zaslouženě vyhrála.

Sparta zklamala a nebyl to první případ. Mohli bychom vyjmenovat více důležitých a klíčových zápasů, ve kterých se prezentovala podobným výkonem.

Schalke 04's Sascha Riether is challenged by Sparta Prague's Petr Jiracek (L) and Lukas Marecek (R) during their Europa League group K soccer match in Gelsenkirchen, Germany, October 22, 2015.   REUTERS/Wolfgang Rattay

Určitě to není náhoda a je to otázka širokého vyhodnocení, které si ve Spartě musejí udělat.

Tým má nedostatky v mentální stránce a klíčové zápasy nezvládá.

[related_program]

Zvládne Sparta Schalke lépe?

Jsem přesvědčený, že nedělní utkání může vzhledem k souboji se Schalke Spartě prospět, stejně jako před tím Plzni prospěly prohry v Brně a ve Vídni.

Patřím k lidem, kteří tvrdí, že bundesliga je výborná soutěž, hraje se před plnými stadiony ve vyprodané atmosféře, ale kvalita je přeceňovaná.

Nepřekvapila mě remíza Sparty na Schalke (její výkon ano) a já věřím, že to prokáže i na domácím stadionu. Přispěje k tomu i to, že si hráči uvědomí, že tak, jak hráli v Plzni, hrát nemůžou.

[related_program]

Lafata na střídačce

Když nebyl Lafata v základní sestavě na Schalke, tak mě to ani nepřekvapilo. Dalo se předpokládat, že tempo hry bude udávat Schalke a Sparta bude hrát na brejky, tak nasazení Fataie i Konatého mělo logiku.

Lafata v Plzni nenastoupil, udávaly se zdravotní důvody.

david lafata sparta

Jsem přesvědčený, že utkání se Schalke bude doma jiné než v Německu a že se Sparta bude snažit o aktivitu. Tam Lafatovo uplatnění bude větší a věřím, že to prokáže.

Případ Lafata je signálem pro všechny hráče ve Spartě, že místo nemá nikdo jisté a že jsou při volbě sestavy důležitější okolnosti, jako je taktická stránka a strategie.

[related_program]

Foto: Reuters, Facebook AC Sparta Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru