Liga mistrů: Bayern je jasným favoritem. Nad Arsenalem by měl zvítězit, říká expert Kovařík

[related_program]

AS Řím – Leverkusen: +2,5 branky

Oba týmy převedly před čtrnácti dny v Německu úžasnou fotbalovou podívanou, když se rozešly smírně (4:4), utkání klidně mohlo ale dopadnout (7:7), fanoušci v Římě se mají na co těšit.

Domácí celek potřebuje nutně vyhrát, a tak se bude tlačit opět do ofenzivy. Útočný styl hry je ale vlastní rovněž Leverkusenu, scénář odvety by tak mohl být docela podobný. Gólově se prosadí oba týmy, celkový počet branek v utkání přesáhne číslovku dva. Potvrzují to koneckonců i další zápasy Leverkusenu v Lize mistrů (4:4, 4:1, 1:2).

FC Barcelona – Borisov: Barcelona vyhraje o tři góly

Výsledky Barcelony v Lize mistrů zatím nejsou příliš přesvědčivé (1:1, 2:1, 2:0), nicméně v domácím utkání s Borisovem nelze čekat žádné překvapení. Naopak katalánský celek by měl dominovat, přeci ještě nějaký ten bodík k postupu do jarní části potřebuje. Při absenci Messiho stojí produktivita na tandemu Suarez – Neymar, zejména prvně jmenovaný má fantastickou fazónu.

Borisov v každém utkání Ligy mistrů inkasoval minimálně dvě branky, tentokrát bude gólový příděl ještě o něco vyšší. Barcelona doma vyhraje o tři a více branek, Borisov se naopak neprosadí.

[related_program]

Bayern – Arsenal: 1

Vzájemný duel před čtrnácti dny nabídl fantastický fotbal a především strhující tempo. Utkání zvládl výsledkově lépe Arsenal, klidně mohl ale vyhrát bavorský velkoklub. Odveta tak otevřená není, domácí jsou jasným favoritem a měli by zvítězit. Nic na tom nemění fakt, že svěřenci kouče Guardioly nezvládli generálku, když o víkendu jen remizovali s Frankfurtem, zároveň šlo o první ztrátu bodů v rámci Bundesligy.

Hosty totiž trápí obrovská marodka (Ramsey, Wellbeck, Wilshere, Walcott, Oxlade, Rosický, Arteta), což se ukáže jako klíčový faktor.

petr cech arsenal

Gent – Valencia: 0

Skupina H zatím vypadá poměrně jednoznačně, Petrohrad s Valencií míří dál, Gent s Lyonem bojují o třetí příčku. Belgický celek je mezi elitou nováčkem a na jeho výsledcích je to znát. Tým nehraje špatně, ale vždycky vyrobí nějakou chybu, na kterou doplatí.

Valencia v létě prodělala výraznou obměnu kádru a mužstvo se stále trochu hledá, v domácím prostředí vše funguje, ale jak vyrazí Valencia ven, body ztrácí. Naplno nezabere ani ve středu, oba celky se o body podělí. Hosté navíc stále postrádají gólmanskou jedničku i dvojku (Alves, Ryan).

[related_program]

Chelsea – Dynamo Kyjev: 1

Anglický mistr je v kritické situaci, týmu se nedaří v Premier League, další blamáž v Lize mistrů by pak znamenala konec kouče Mourinha. Excentrický trenér nemá ale za sebou kabinu, a tak bude hodně zajímavé sledovat, na jakou základní sestavu vsadí. Na druhou stranu hráči jsou si dobře vědomi důležitosti utkání v rámci Ligy mistrů, v jarní fázi by jen neradi chyběli. Domácí fotbalisté tentokrát předvedou lepší výkon než v minulých týdnech, což by mohlo na Dynamo stačit.

Hosté navíc budou bránit remízu, která by jim stačila, sázka na defenzivu se ale nevyplatí.

Mourinho chelsea

Lyon – Zenit Petrohrad: 0

Ruský celek je prakticky jednou nohou v další fázi, ve třech zápasech skupiny H ještě nezaváhal, naopak tandem Gent – Lyon má pouhý bod. Zápasy Petrohradu byly vždy hodně gólové, v každém utkání se gólově prosadil jak ruský celek, tak jejich protivník. Naposledy si Zenit poradil v obráceném gardu s Lyonem (3:1), v odvetě lze ale čekat vyrovnanější duel.

Lyon musí nutně bodovat, hosté by byli spokojeni s remízou. Francouzský tým v domácí soutěži vyhrál před svými příznivci třikrát v řadě, naprázdno nevyjde ani tentokrát.

[related_program]

M. Tel Aviv – FC Porto: 2

Maccabi patří suverénně k nejslabším účastníkům základních skupin Ligy mistrů. Ve třech zápasech doposud nebodovalo, izraelský celek dokonce nevstřelil jedinou branku. Je to celkem pochopitelné, tým nemá potřebnou kvalitu, v kvalifikaci měl pak obrovskou dávku štěstí a fazónu Zahavi, která se ale vypařila. Nikdo jiný pak není schopen na mezinárodní úrovni za Maccabi skórovat.

Porto je navíc vyhlášené svou skvělou defenzivou. Portugalský celek zvítězí navzdory absenci Brahimiho, a prakticky si tak zajistí postup do další fáze Ligy mistrů.

Olympiakos – Dinamo Záhřeb: 1

Domácí celek má po třech zápasech na svém kontě šest bodů a může si dělat postupové ambice. V případě výhry nad Záhřebem by tým získal obrovskou psychologickou výhodu. Řecký tým dokázal před čtrnácti dny v Chorvatsku zvítězit (1:0), přestože soupeř byl o něco lepší. Na to se ale historie neptá.

V domácím prostředí bude hrát Olympiakos mnohem aktivněji a vytvoří si i větší počet střeleckých příležitostí. Dinamo ještě nedokázalo v základní skupině ani jednou udržet čisté konto a nějakou branku inkasuje i tentokrát. Domácí celek opět zvítězí.

[related_program]

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru