Liga mistrů v multidimenzi: Čechův Arsenal čeká těžká prověrka v aréně Bayernu Mnichov

Které týmy si mohou zajistit postup do osmifinále?

[related_program]

Skupina E:

FC Barcelona – FK BATE Borisov (20.45, O2 Sport)

Barcelona je proti běloruskému mistrovi jasným favoritem, na jeho hřišti zvítězila 2:0 a doma se očekává ještě větší „výprask“. Katalánci by si výhrou mohli zajistit předčasný postup – tedy v případě, že by Leverkusen uhrál v Římě alespoň bod.

Barcelona neymar

O pozici BATE jako outsidera svědčí i bilance venkovních zápasů v Lize mistrů: v posledních čtyřech vstřelilo jedinou branku, obdrželo jich ale rovnou 17! I tak ale není Borisov úplně bez šance, vždyť letos už zaskočilo třeba AS Řím!

Barcelona bude mít konečně k dispozici Andrése Iniestu, chybět však bude stále zraněný Lionel Messi.

AS Řím – Bayer Leverkusen (20.45, O2 Sport)

Říjnové utkání v Leverkusenu přineslo památnou přetahovanou, která nakonec skončila nerozhodně 4:4. Odveta v Itálii bude klíčová, pokud Bayer zvítězí, budou už Italové takřka ze hry o postup.

V loňském roce bylo AS doma jako na houpačce, nejprve rozstřílelo CSKA 5:1, poté podlehlo 1:7 Bayernu.

[related_program]

Skupina F:

Bayern Mnichov – Arsenal (20.45, O2 Sport)

Arsenal v minulém zápase zaskočil favorizovaný Bayern a díky výhře 2:0 je zpět ve hře o postup. Po třech zápasech má i tak ale pouze tři body a v Německu potřebuje něco uhrát.

Oba týmy jsou momentálně ve formě, v ligových soutěžích jsou na špici, i proto lze toto střetnutí označit za šlágr mezi středečními zápasy.

Arsenal

Svěřencům Arséna Wengera bude chybět dvojice Theo Walcott a Alex Oxlade-Chamberlain, zato Bayern by měl být silnější – o víkendu za něj v lize nastoupil po zranění se vracející Arjen Robben.

Olympiakos Pireus – Dinamo Záhřeb (20.45, O2 Sport)

Skupina F se vyvíjí překvapivě a po třech odehraných zápasech mají šanci na postup stále všechny týmy – blíže k němu ale díky 2 vítězstvím mají zatím Bayern a právě řecký Olympiakos. Nicméně papírově nejslabší Dinamo by se ještě odepisovat nemělo. Za sebou má výhru s Arsenalem a vyrovnanou partii s Olympiakosem (0:1).

I přesto by měli být jasnými favority Řekové. Ti letos hrají ve famózní formě, o čemž svědčí i postavení v domácí Super League: po devíti kolech vévodí Olympiakos tabulce bez ztráty bodu a se skóre 26:4.

[related_program]

Skupina G:

Chelsea – Dynamo Kyjev (20.45, O2 Sport)

Chelsea je v mizerné formě, v Premier League jí patří až 15. příčka a o vyhazovu Josého Mourinha se spekuluje dnem a nocí.

Chelsea Jose Mourinho

Ani v Lize mistrů to není žádná sláva, se 4 body jí patří třetí místo, bod ztrácí na druhý Kyjev, tři na Porto. V Kyjevě před dvěma týdny vybojovala bezbrankovou remízu, nyní už ale musí vyhrát. Jakákoli ztráta by mohla znatelně ohrozit její postupové šance.

Maccabi Tel-Aviv – FC Porto (20.45, O2 Sport)

Zatímco v domácí lize je Porto až druhé za Sportingem, v Lize mistrů kráčí za postupem z první příčky. Portugalci ve třech zápasech získali sedm bodů a proti poslednímu Maccabi, které má nelichotivé skóre 0:8, jsou jasnými favority.

Maccabi bude doufat v „znovuzrození“ střelce Erana Zahaviho, který se v předkolech milionářské soutěže trefil hned sedmkrát. Na trefu v hlavní soutěži ale stále (ostatně jako celé Maccabi) čeká.

[related_program]

Skupina H:

KAA Gent – Valencia CF (20.45, O2 Sport)

Valencia před dvěma týdny zvítězila s Gentem 2:1 a s 6 body kráčí za postupem, leckdo ale čekal snadnější průběh zápasu. Belgičané měli navzdory venkovnímu prostředí větší držení míče a zlomil je až vlastní gól obránce Stefana Mitroviče.

Španělé si zajistí postup, když zvítězí a Lyon zároveň ztratí body s Petrohardem.

Valencia

Gent je v belgické lize první, Valencii patří v Primera Division až 7. příčka. Ve zbývajících zápasech Ligy mistrů jí navíc bude chybět útočník Rodrigo, jehož kvůli natrženému svalu čeká čtvrtroční pauza.

[related_program]

Olympique Lyon – Zenit Petrohrad (20.45, O2 Sport)

Zenit Petrohrad kraluje skupině H, po třech zápasech je stoprocentní a co více, na třetí Gent má náskok 8 bodů! I případná remíza by mu tak pravděpodobně zajistila postup do jarní fáze. Výhra mu dává jistotu.

Lyonu se v lize daří, je na druhém místě, v Lize mistrů je to ale jiný příběh. Poslední místo a jediný bod za remízu s Gentem si Francouzi po polovině odehraných zápasů asi nepředstavovali.  

[related_program]

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru