Bitevní pole Vlasty KAISERA: Mág Schubert kouzelnou hůlku nemá, Juventusu ale hrozí

[related_program]

Chce v tom samozřejmě pokračovat i v Lize mistrů, kde má Borussia v rámci skupiny D na kontě vítězství zatím nulu. V pozici posledního týmu skupiny nyní hostí zkušený turínský Juventus, který skupinu naopak vede.

Důrazně za vítězstvím

Což o to, dokázala ho zpomalit v cestě za postupem už v Turíně, kde remizovala 0:0. Před domácími fanoušky chce ale jít důrazně za vítězstvím.

Borussia Monchengladbach

Trenér André Schubert k tomu říká: „Hru Juventusu jsme pozorně studovali a mohu prozradit, že na něj chystáme něco speciálního. Co přesně, to se ale samozřejmě dozvíte až po zápase. Tedy pokud to vyjde…“

Ale čtyřiačtyřicetiletému rodákovi z Kasselu to zatím v Mönchengladbachu vychází až snově. Převzal tým Hříbat v úplném rozkladu. Pod předchozím trenérem Lucienem Favrem se sice v minulém ročníku Borussia dostala v konečné tabulce Bundesligy na bronzovou příčku a tedy i do Ligy mistrů, ovšem v nové sezoně to byla až nečekaná bída.

Prvních pět kol přineslo pět proher a to s alarmujícím skóre 2:12. K tomu ještě navíc jasná porážka 0:3 v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů v Seville.

Změna přinesla ovoce

Jsou situace, kdy je změna trenéra nevyhnutelná a nezbytná. Schubert vyměnil Favreho 21. září a začaly se dít věci.

V Bundeslize má od té doby tým Hříbat jen samé výhry, a zatímco v úvodu ligy skoro jen inkasoval a minimálně sám zakončoval, nyní je tomu přesně naopak. Ze šesti vyhraných zápasů v řadě má Borussia skóre 21:6. A k tomu si ještě připsala vítězství 2:0 i v Německém poháru na půdě Schalke.

Borussia Moenchengladbach Schubert

Cenná remíza v Turíně

V Lize mistrů se sice Schubert ve svém novém působišti výhry ještě nedočkal, ale zlepšuje se… Po prohře na domácí půdě s Manchesterem City (ta se ale zrodila až v poslední minutě), přišla cenná remíza na stadionu finalisty minulého ročníku Ligy mistrů Juventusu.

Po těsné prohře a remíze je tedy nyní na řadě poslední zatím nevyužitá možnost výsledku…

„Nejsem mág, nemám čarodějnickou hůlku,“ usmívá se holohlavý kormidelník.

S týmem jsme si prostě sedli a děláme společnými silami vše pro to, abychom využili svůj nemalý potenciál. Dobře víme, že jen domácí výhra nám ještě může otevřít dveře k postupu do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Je tedy naší společnou povinností se o to pokusit!

André Schubert

Vzestup Borussie Mönchengladbach pod vedením Andrého Schuberta je o to překvapivější, že tento trenér má skoro nulové renomé.

Borussia Moenchengladbach's coach Andre Schubert waits for the start of their German Cup (DFB Pokal) second round soccer match against Schalke 04  in Gelsenkirchen, Germany, October 28, 2015.  REUTERS/Wolfgang Rattay    DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.

Vedl zatím jen Paderborn a St. Pauli, odsud byl po sedmi zápasech s jediným vítězstvím vypoklonkován a pak už se věnoval jen juniorským výběrům.

Nyní může dokázat, že vzkříšení Borussie i jeho samého je kompletní!

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru