PLZEŇ vs. SPARTA: Kdo hrál za oba týmy? Přeběhlíci jsou na obou stranách barikády

[related_program]

David Bičík (Sparta -> Plzeň -> Sparta)

Bicik sparta

Sparťanský odchovanec byl do Plzně poslán v roce 2006 na hostování, v dresu viktoriánů odchytal pouze tři ligová utkání.

Matúš Kozáčik (Sparta -> Plzeň)

Slovenská reprezentační jednička přišla na Letnou ze Slavie v létě 2007, na pozici prvního gólmana se však nikdy pořádně neprosadila. Po titulem zakončené sezoně 2009/2010 odešel na dva roky do Řecka, odkud se vrátil zpět do Čech, tentokráte však už oblékl dres Viktorie.

[related_program]

Lukáš Hejda (Sparta -> Plzeň)

Podobně jako Matúš Kozáčik se během svého angažmá v pražském velkoklubu do sestavy dostával spíše sporadicky a stejně jako slovenský brankář slavil ligový triumf v sezoně 2009/2010. Po hostováních v Jablonci a Příbrami přestoupil v roce 2012 do Plzně.

David Limberský (Plzeň -> Sparta -> Plzeň)

David Limberský

Zlobivý odchovanec plzeňského fotbalu se v roce 2007 vrátil z neúspěšné zahraniční mise v Itálii a Anglii a zamířil přímo do Sparty. Po slibném startu dostával od tehdejšího trenéra Michala Bílka čím dál méně příležitostí a po sezoně se rád vrátil do rodné Plzně.

[related_program]

Petr Jiráček (Plzeň -> Sparta)

Schalke 04's Sascha Riether is challenged by Sparta Prague's Petr Jiracek (L) and Lukas Marecek (R) during their Europa League group K soccer match in Gelsenkirchen, Germany, October 22, 2015.   REUTERS/Wolfgang Rattay

Pod Pavlem Vrbou vykvetl ve Viktorii v hráče reprezentačního formátu. Od roku 2011 bojoval čtyři sezony na německé frontě a postupně vadl. Znovu rozsvítit vychladlou hvězdu se letos pokouší pražská Sparta.

Daniel Kolář (Sparta -> Plzeň)

kolar plzen sparta

Talent roku 2006 byl v hledáčku zahraničních velkoklubů (např. Celtic Glasgow), ze Sparty však nakonec nepřestoupil a jeho kariéra začala postupně uvadat. Nastartoval ho až v září 2008 přesun do Viktorie Plzeň.

Milan Petržela (Sparta -> Plzeň)

Do Sparty přišel ze Slovácka, takřka ihned byl ale odeslán na hostování do Jablonce. Po sezoně zamířil na další hostování, tentokráte do Viktorie Plzeň, z té se už zpět do Prahy nevrátil.

[related_program]

Foto: Reuters
(rw)

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru