PLZEŇ vs. SPARTA: Jak by vypadala nejlepší 11 sestavená z hráčů obou rivalů?

[related_program]

Brankář

David Bičík (Sparta)

Proč Bičík a ne slovenský reprezentant Matúš Kozáčik? Zatímco strážce sparťanské svatyně až na zaváhání v derby předváděl za místy chatrnou obranou vysoký nadstandard, Matúš Kozáčik už pár nejistých zákroků předvedl a například v souboji s Rapidem Vídeň Viktoriány příliš nepodržel.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=7LmMvoGsGQU[/fve]

Přečtěte si také: 5 důvodů, proč je zápas Plzeň – Sparta vrcholem fotbalového podzimu

Obrana

František Rajtoral (Plzeň)

Po návratu z Německa opět piluje pravou lajnu Plzně. Téměř ve třiceti letech stále neztrácí na rychlosti a je stejně užitečný při hře dopředu, jako jistý v obranné fázi. Byť v posledních zápasech mírně polevil.

Costa Nhamoinesu (Sparta)

Trenér Ščasný ho přeřadil z kraje obranné čtveřice na stopera a Zimbabwan si na novou roli zvykl velice rychle.

Schalke 04's Leroy Sane is challenged by Sparta Prague's Costa (R) during their Europa League group K soccer match in Gelsenkirchen, Germany, October 22, 2015.    REUTERS/Wolfgang Rattay  TPX IMAGES OF THE DAY

Václav Procházka (Plzeň)

Také on v posledních zápasech výkonnostně tápe, nicméně z dlouhodobého hlediska stále patří mezi to nejlepší, co Česká republika ve středu obrany může nabídnout.

David Limberský (Plzeň)

Málo platné, plzeňský průšvihář nemá po odchodu Filipa Nováka do Dánska v lize na svém postu konkurenci. I když v poslední době hlavně zosobnil rčení „co není v hlavě, je v nohách“.

plzen sparta limbersky

[related_program]

Záloha

Marek Matějovský (Sparta)

Po návratu z Anglie už pět let tvoří hru rudých a vyjma pár zkratů se na něj můžou Letenští spolehnout. Skvělá překvapivá přihrávka a moře zkušeností, to je Marek Matějovský.

matejovsky

Ondřej Vaněk (Plzeň)

Bojovník ve středu hřiště je schopný získávat důležité míče. S téměř 70% úspěšností v soubojích se řadí v tomto ohledu mezi nejlepší hráče ligy. Umí navíc tvrdě a přesně vystřelit z dálky.

Bořek Dočkal (Sparta)

Druhý nejlepší nahrávač ligy je ve skvělé formě. Občas se mu sice moc nechce bránit, nebo se nechá otrávit a strhnout k diskuzím a protestům. V této jedenáctce by ale jeho ofenzivní schopnosti chyběly.

plzen sparta 2

[related_program]

Útok

Kehinde Fatai (Sparta)

Nigerijský útočník přišel před sezonou z rumunského Astra Giurgiu. Na nové spoluhráče si zvykl rychle a skvělými výkony na hrotu konkuruje i suverénovi Lafatovi. V posledních pěti zápasech nastřílel 7 gólů.

Kehinde Fatai of Sparta Prague celebrates after he scored during their Europa League group K soccer match against Schalke 04 in Gelsenkirchen, Germany, October 22, 2015.   REUTERS/Wolfgang Rattay

David Lafata (Sparta)

Myslivec pravidelně potvrzující skvělou mušku. S neuvěřitelným výběrem místa se pro góly narodil. Loňský král se i letos usídlil na čele tabulky kanonýrů a rozhodně ho neplánuje jen tak opustit.

Michal Ďuriš (Plzeň)

Slovenský reprezentant se snad konečně zbavil nálepky „žolík“ a po návratu z hostování v Mladé Boleslavi došlo na střelecké probuzení a zabydlení na hrotu plzeňské sestavy. S 9 přesnými zásahy zatím stíhá i vražedné střelecké tempo Davida Lafaty.

duris viktoria plzen

[related_program]

Ideální jedenáctka z hráčů Plzně a Sparty:

verze3

Souhlasíte s tímto výběrem? Jak by vypadala ta nejlepší sestava podle vás?

Napište nám to na Facebooku!

Foto: Reuters, AC Sparta Praha, fcviktoria.cz
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru