Milan Baroš slaví 34. Připomeňte si NEJ momenty z jeho úžasné kariéry!

Skoro se nechce věřit, že tomuhle chlapíkovi už je 34 let. Už v sobotu si nadělil předčasný dárek v podobě dvou gólů do branky Slovácka.

Do profesionálního fotbalu nakoukl v roce 1998 v dresu Baníku. Za Ostravany nasázel 22 gólů v 76 zápasech a po třech letech odešel za 190 milionů korun do anglického Liverpoolu, kde už v té době působili Vladimír Šmicer a Patrik Berger.

Vzhůru za slávou

S holou hlavou se pral o místo v sestavě například s Michaelem Owenem.

Tohle je Barošův premiérový gól za Liverpool proti Boltonu.

Today's Goal of the Day is this cracker from Milan Baros, scored on this date in 2002. It was his first strike for #LFC.More at www.liverpoolfc.com/video.

Posted by Liverpool FC on 14. září 2015

Takhle se trefil poprvé na magickém Anfield Road. Mimochodem všimnete si, který slavný záložník Barošovi na gól centroval? Ano, je to budoucí ikona Reds Steven Gerrard.

On his 34th birthday, relive Milan Baros' memorable Anfield debut, a September 2002 win over West Bromwich Albion.The Czech striker's cool header from a Steven Gerrard cross is today's LFCTV Goal of the Day.

Posted by Liverpool FC on 28. říjen 2015

Euro 2004 a Liga mistrů

Reprezentační dres poprvé oblékl v roce 2001. Nejlepší momenty zažíval poté na Euru 2004, kdy se například jedním gólem podílel na legendárním obratu v zápase s Nizozemskem. Už předtím se trefil proti Lotyšsku, jeden gól přidal Němcům a další dva Dánům.

S pěti brankami byl nejlepším střelcem evropského šampionátu. Na ME hrál za Česko i v letech 2008 a 2012. Při účasti na MS 2006 stihl kvůli zranění jen poslední zápas ve skupině proti Itálii.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=D8TP3bzaIJw[/fve]

Rok po Euru 2004 byl při nezapomenutelném finále Ligy mistrů. Liverpool díky Istanbulskému zázraku otočil utkání proti AC Milán ze stavu 0:3, a tak i Baroš zvedl nad hlavu ušatý pohár.

[fve]https://youtu.be/JFgvSvBD-3Q[/fve]

Druhá míza na Bosporu

Hvězdný Bary poté zažil pozvolný útlum. Přes Aston Villu přestoupil do Lyonu, kde na sebe místo gólů upozornil spíš nevhodným rasistickým gestem.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=bbY2cLbEl7A[/fve]

Pookřál až v Galatasarayi Istanbul. Období mezi lety 2008 a 2013 mu neskutečně sedlo – z  93 utkání vytěžil 48 branek – a mezi tamními fanatickými fanoušky má dodnes obrovský respekt.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=dnb3r792Gnc[/fve]

Kariéru toužil ukončit v mateřském Baníku. Hned v prvním zápase po návratu domů vstřelil hattrick. Jeden čas hrál údajně dokonce zadarmo. Nakonec se ale před touto sezonou s chaotickým vedením slezského klubu nedohodl na smlouvě, a tak od léta válí v Mladé Boleslavi.

Foto: guardian.com
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru