HOMOLKOVY zámořské objevy: Florida sklidí plody, až tam Jágr nebude. Ale jde správnou cestou

Jágr hraje zatím nad očekávání dobře. Alespoň v mých očích je suverénně nejužitečnějším hráčem Panthers.

Ale není to špatně? Jágr má na svém kontě 10 kanadských bodů. Skvostná bilance! Ale kde jsou ostatní?

[related_program]

Floridě tým teprve roste

Za desetibodovým Jágrem zeje propast.

Barkova roste excelentní hráč, jenže nyní je měsíc na marodce. Ekblad bude špička. Ale to se odehraje v době, kdy Jágr asi už opravdu bude dosluhovat nebo v NHL nebude.

Řekl bych, že z angažování české 68 zatím v Sunrise mačkají vše, co mohou. Dokonce si i do arény našly cestu dlouho nevídané davy fanoušků.

Ale plody angažování Jágra budou sbírat na Floridě až v době, kdy tým už legendu mít nebude.

Oct 22, 2015; Chicago, IL, USA;  Florida Panthers center Vincent Trocheck (center) reacts after scoring a goal against the Chicago Blackhawks during the first period at the United Center. Mandatory Credit: Mike DiNovo-USA TODAY Sports

Dlouhá cesta na vrchol

Florida totiž začíná od píky. Dlouhou dobu byla otloukánkem celé ligy. Ale zdá se, že jde správnou cestou.

Teď už má solidní brankářskou jedničku, kterou doplňuje řekněme průměrná dvojka. Spojení Luongo – Montoya však není slabinou.

Oct 20, 2015; Pittsburgh, PA, USA; Florida Panthers goalie Roberto Luongo (1) makes a save against Pittsburgh Penguins right wing Bryan Rust (17) as defenseman Brian Campbell (51) depends during the first period at the CONSOL Energy Center. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Jenže má Florida tři útoky na to, aby úspěšně bojovala o play-off? Další otazník – vyrovnanost týmu a výkonů. Jednou je to jízda nahorů-dolů, podruhé horší průměr.

Při pohledu na současné rozložení sil na Východě to bude mít Florida těžké.

[related_program]

Boj o osmičku

První dva by měly být Rangers a Montreal. Oba dva týmy mají skvělé brankáře a vyrovnaný tým.

Pak by měl následovat celek Tampy Bay, loňský finalista. Dalším týmem, kterému play-off neunikne, je Washington. Ovečkin hraje týmověji než dříve, sekundují mu další a navíc už loni jeho mančaft dozrál, včetně gólmana Holtbyho.

Oct 22, 2015; Chicago, IL, USA; Florida Panthers center Jonathan Huberdeau (11) skates with the puck against Chicago Blackhawks center Vincent Hinostroza (48) during the first period at the United Center. Mandatory Credit: Mike DiNovo-USA TODAY Sports

Za touto čtyřkou najdeme Islanders. Dynamický tým, který je stále minimálně o jeden krok před Floridou. Počítat se musí s tradičním Detroitem či Pittsburghem. Crosby a Malkin se určitě proberou.

Floridu tím pádem pasuji na 8. – 10. místo.

New Jersey, Toronto, Buffalo, Columbus či Carolinu Jágr a spol. podle mě zvládnou, ale v přetahované s Ottawou a Bostonem to bude boj o každý bodík.

Pokud se Florida tak tak protlačí do play-off, bude to tak na jednu sérii proti ultrafavoritovi.

[related_program]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru