Newcastle Rostislava OBONI: Co na to jako mám říct?

[related_program]

Co mám na to jako říct? Že se nám po šestigólovém vítězství nad Norwichem zvedlo sebevědomí i karma u fanoušků a že jsme jeli největšího rivala rozdrtit na prach?

Nebo že jsme měli vyhrát i statisticky, jelikož posledních pět vzájemných zápasů vyhrály Černé kočky a delší šňůru vítězství ještě žádný z týmů za stoletou historii neměl?

Že Sunderland chvilku před derby vyhodil trenéra a nabral záchranáře Sama Allardyce?

Football - Sunderland v Newcastle United - Barclays Premier League - Stadium of Light - 25/10/15 Sunderland manager Sam Allardyce Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Penalta? Blbost! Bez diskuze!

Co na to mám říct? Že jsme na ně vlítli jak sršni a nedovolili jim v první půlce vůbec nic, že jsme střel na bránu vystřelili tolik, jako v celém uplynulém ročníku dohromady?

Že nás rozhodčí, který nemá s podobně vyhajpovanými zápasy pražádné zkušenosti, kvalitně zařízl, když v poslední minutě poločasu nejen že písknul za souboj rameno na rameno dost přísnou penaltu (k diskuzi), ale ještě přidal naprosto nesmyslnou červenou pro Colocciniho (bez diskuze)?

[related_program]

Football - Sunderland v Newcastle United - Barclays Premier League - Stadium of Light - 25/10/15 Newcastle's Fabricio Coloccini is sent off by referee Robert Madley Reuters / Andrew Yates Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Měli jsme na ně

A proč bych to vlastně všechno říkal, když na rohy vyhrajeme 10:1, když z 21 střel (8 na bránu) nedáme góla a když trenér v okamžiku, kdy soupeře válcujeme i v deseti, pošle na hřiště stopera?

Můžu klidně prskat, že rozhodčí to podělal. Ano, podělal. Přinejmenším tou červenou (podle mě ani ta pencle být neměla) a taky tím, že druhé straně prošlo všechno.

Sunderlandský řezník Cattermole měl na triku více faulů než celé naše mužstvo i s fanoušky dokupy a neviděl ani žlutou (nemluvě o tom, že nám zranil Colbacka, syčák).

Je to marné. Měli jsme na ně, i v deseti a s prstem v nose. Ale bez gólů to tak úplně nejde.

Třeba se zachráníme

Na výkon týmu ale nemůžu říct křivého slova (ok, Tioté byl úplně marný a střídající hráči se taky moc nechytli). Dokonce dneska ani nepoplivu Sissoka a nad jeho několika sobeckými pokusy o zakončení přimhouřím oko. Přes opticky vysokou porážku to bylo všechno cajk.

Když to takhle udržíme a McClaren se naučí střídat, třeba se ještě zachráníme. Ale věří tomu už čím dál méně fanoušků Strak.

[related_program]

Foto: Reuters
Rostislav Oboňa Autor článku
Rostislav Oboňa
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru