5 důvodů, proč je bitva PLZEŇ – SPARTA vrcholem fotbalového podzimu

[related_program]

1. Nová rivalita

Historicky se nemůže tenhle zápas rovnat derby pražských S, ale za posledních šest sezon jen jedinkrát vyhrál ligu někdo jiný, než jeden z nedělních soupeřů. Potkají se bez diskuze dva nejlepší kluby posledních let, mezi kterými to navíc vře i v zákulisí.

2. Boj o čelo

Symbolické datum prvního listopadu, do konce roku zbývá jen 60 dní. Dva nejlepší české fotbalové celky svedou souboj o čelo tabulky. Jediné, co scházelo k ještě většímu dramatu, je nedělní výhra Viktorie nad Brnem. V takovém případě by měli soupeři stejný počet bodů. Teď Sparta vede o tři.

plzen sparta

3. Souboj střelců pod drobnohledem

Sparťan David Lafata vyzve k přímému duelu střelců plzeňského Michala Ďuriše. Oba mají po 10 odehraných zápasech na kontě shodně 9 gólů. Mimo to oba dva zvládli udržet sérii 6 zápasů, kdy vstřelili alespoň 1 gól. Oba také vstřelili 5 branek v domácích podmínkách a 4 na venkovních hřištích.  Vyrovnanější tenhle dílčí duel ani být nemůže.

Hru obou dvou navíc budou moct diváci O2 Sport sledovat díky multidimenzi. Každého z kanonýrů bude po celý zápas snímat jedna speciální kamera.

[related_program]

4. Andělé a démoni

Střet ďábla s andělem. Aspoň, co se karet týká. Zatímco Sparťané nasbírali za 11 zápasů 29 žlutých karet, což je nejvíc z ligy, Plzeň jich má pouhých 12.

plzen sparta 3

5. Sparťanský komplex

Ač je Sparta historicky úspěšnějším a větším klubem než Plzeň, v posledních dvou letech jen výjimečně zvládala klíčové zápasy. Ať v evropských pohárech, nebo v lize. Loni s Plzní prohrála doma i venku 0:2. A právě tyto souboje rozhodly o titulu. Odhodí Letenští komplex?

[related_program]

Foto: AC Sparta Praha
(bar, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru