Tottenham Jiřího HOŠKA: Náš chlapec se vrátil, Harry is back…

Když vyškrtám vulgarity, vyslovil hlasatel na stadionu Vitality v Bournemouthu větu:

Bylo to, jako když hrají kluci proti dospělým…

Naše výhra 5:1 k takovému lakonickému hodnocení skutečně vybízela.

Happy Poch

Manažer Mauricio Pochettino je ke svým hráčům v drtivé většině případů velmi loajální a svou roztomilou angličtinou se strašidelným španělským přízvukem reportérům po zápase prozradí, že je „chepy“, jak lads hráli.

Přitom v týdnu po mírně řečeno nepovedeném představení na Anderlechtu (1:2) v Evropské lize, kde jsme po 10 minutách mohli a měli vést 3:0, Poch marně hledal slova, jimiž by vyjádřil, jak je namíchnutý.

tottenham pochettino

Zabral kartáč

Díky Tomu Collomossovi z Evening Standardu vím, že hráči dostali v bruselské šatně neskutečný kartáč, který byl slyšet přes několik zdí. I proto jsem tak nějak cítil, že by to na jižním pobřeží Anglie mohlo klapnout.

Stohy papíru se v posledních týdnech popsaly v odpovědi na otázku, co nebo kdo probudí Harryho Kanea, nebo kdy se „One of Our Own“, jak našemu miláčkovi říkáme, probudí sám.

Inu, odpověď už známe.

Football - AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League - Vitality Stadium, Dean Court - 25/10/15 Tottenham's Harry Kane celebrates at full time with the matchball after completing his hat-trick Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Polský komediant

Harrymu nechtěně vrátil kanonýrský status polský brankář Bournemouthu Artur Boruc. Jeho výkon nehodný Premier League měl místy takřka komediální rozměr.

A to ještě Boruce sudí Roger East ušetřil jedné penalty (druhou za faul na Harryho odpískal) a pravděpodobné červené karty…

Football - AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League - Vitality Stadium, Dean Court - 25/10/15 Tottenham's Harry Kane scores their fifth goal and completes his hat-trick Reuters / Toby Melville Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

I když jsme ve 49. vteřině dostali nejrychlejší gól letošního ročníku BPL a nehráli jsme opticky tak dobře, jako třeba v remízových zápasech se Stoke nebo s Liverpoolem, v podstatě cokoli, co v první v první půli zavánělo gólem, taky skončilo v Polákově „kase“.

Onen marně vyhlížený klinický, zabijácký instinkt a schopnost vytěžit z minima maximum (a nikoli obráceně…) byly najednou tu.

A to potom i obrana může vypadat jako obvykle zranitelná, ale vy to najednou nemusíte řešit.

Ayoze Pérez na cestě?

Stojí ještě za připomínku, že se v druhé půli podíval na trávník uzdravený Ryan Mason (hurá!), a že pozorné oči kolegů spatřily na stadionu Vitality agenta Ayozeho Péreze, podle mě mimořádně šikovného a talentovaného útočníka Newcastlu.

Toho jsme už v létě marně lákali na White Hart Lane a mladý Španěl tím byl podle vlastních slov velmi poctěn.

Asi to vypadá, že tyhle námluvy i vzhledem k prekérní situaci Magpies (promiň, Mrzoute…) vesele pokračují dál.

[related_program]

Foto: Reuters

 

Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru