PILNÉHO domácí hřiště: Bohemians zatím připomínají postřeleného klokana. Ale proč se Sparty bát? Nemají co ztratit

V posledním kole nedokázali svěřenci Romana Pivarníka porazit Brno a s pěti nasbíranými body se krčí na předposledním místě ligové tabulky. Cesta k záchraně bude náročná a bez posil to určitě nepůjde. Se Spartou se jim další bodové přírůstky budou získávat těžko.

[related_program]

Roman Pivarník Bohemians

Kde je problém?

Bohemka do letošního ročníku Synot ligy vstoupila jednoznačně oslabena. V létě tým opustil sedmigólový Elvis Bratanović a do Mladé Boleslavi zamířila opora záložní formace Jakub Rada. Tyto ztráty se bohužel nepodařilo nahradit.

Proto se klokani aktuálně nacházejí v sestupovém pásmu. A cesta z něho bude náročná, protože se ostatní soupeři začínají posledním dvěma týmům soutěže povážlivě vzdalovat.

Chybějí góly

Jestli má Bohemka v letošním ročníku s něčím problém, tak je to rozhodně střílení branek. Za 10 kol jich nastřílela jen 9.

Nejlepším střelcem týmu je Patrick Schick, který letos skóroval dvakrát. Jenže právě tenhle borec bude spolu s Lukášem Pauschekem na Letné v zápase proti Spartě chybět. Oba dva jsou totiž v Ďolíčku na hostování ze Sparty.

O dalších 7 gólů klokanů se totiž postaralo sedm různých hráčů včetně brankáře Zdeňka Zlámala. Trenér Roman Pivarník tedy bude muset řešit velký problém, koho postavit na hrot útoku. Horkým kandidátem je Matúš Mikuš, který ovšem na první gól v sezoně stále čeká.

mikus

Proti Spartě nemají co ztratit

Měl jsem možnost vidět Bohemku v zápase proti Plzni. Po zakřiknutém prvním poločase se klokani oklepali a ve druhé půli dokázali být favoritovi celé soutěže vyrovnaným soupeřem, ale doplatili právě na neproměňování šancí.

Když se proti takovému týmu, jako je Plzeň, dostanete do dvou slibných šancí, tak musíte minimálně jednu proměnit. A proti Spartě to bude podobné.

Na druhou stranu klokani nemají na Letné co ztratit. V horší pozici než teď už být ani nemůžou. Ale přesto, že jsou totálním outsiderem, není třeba předčasně házet flintu do žita. V posledním vzájemném utkání totiž na hřišti Sparty uhráli remízu 1:1…

[related_program]

Foto: synotliga.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru