„Pomoz, Franzi!“ zoufale volá mnichovský Bayern aneb Franta Frantovi

Franz Straka je trenérský zjev, který dávno překročil české fotbalové hranice. Všichni vědí, že jeho srdce bije v rytmu fotbalu českého i německého. A když německý fotbal, tak Bayern Mnichov. O Strakově lásce k tomuto legendárnímu klubu ví snad každý kojenec.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=rQG1w39YHvk[/fve]

Z reality show do reality

Nevím, kolik lidí se včera dívalo na první díl pořadu Ano, trenére! Vím však, že stačí jeden důležitý divák a svět se obrací naruby. Tím divákem nebyl nikdo menší než čestný prezident klubu Bayern Mnichov – Franz Beckenbauer.

Ten okamžitě po zhlédnutí reality show zvedl telefon a své asistentce poručil, aby našla číslo na Franze Straku. Bayern Mnichov má totiž před sebou složité období. S koncem sezóny končí na hlavní trenérské pozici Pep Guardiola a aktuální blamáž s Arsenalem (který jinak v Lize mistrů hraje tužku) mnichovským činovníkům na klidu nepřidala.

Hledají proto, kde se dá, a v hledáčku jim nyní zůstal František Straka aka Franz „tatarák“ Straka. Ten nám spojení s Bayernem potvrdil, stejně jako nabídku na koučování hvězdného týmu.

Času na rozhodování moc není

Jako v každém velkoklubu, i v Bayernu Mnichov zapracovávají nového trenéra dlouho dopředu. Straka potvrdil, že se musí rozhodnout do konce října. Podle vlastních slov má s televizí, která Ano, trenére! vysílá, podepsanou výstupní klauzuli.

Ta mu zaručuje, že může odejít trénovat do klubu, jehož průměrná návštěvnost je vyšší než průměrná sledovanost zmiňované televize.

Straka se vyjádřil, že se definitivně rozhodne po odvysílání druhého dílu.

Komentář pana Zelí

O tom, že by Franz měl jít trénovat Bayern, se divoce spekulovalo již po zveřejnění výše vloženého videa. Tehdy však dohoda ztroskotala na vysokých finančních požadavcích českého trenéra. Je vidět, že se umoudřil, slevil ze svých nároků a jeho kariéra tak může odstartovat k hvězdným výšinám. Držím mu palce.

Foto: koláž O2sport.cz
pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru