Bizarní sporty: Knock-out na šachovnici nebo šach-mat v ringu? I to nabízí ŠACHBOX!

Přeci jen, spojit salónní zábavu intelektuálů s krvavým dováděním ostrých hochů, to už chce určitou dávku odvahy. Ale ono to překvapivě funguje a navíc se tento sport těší velké popularitě!

Rvačky do ringu, války na šachovnici

Jen si to představte. Do bouřící arény přijdou dva vysportovaní borci, krátké sestřihy, na rukách bandáže a z očí planoucí touha po krvi. Nicméně místo očekávaného a nekompromisního boxu si oba aktéři nasadí obří sluchátka, přes ramena přehodí ručníky a v klidu zasednou uprostřed ringu k šachovému stolku.

Dámy a pánové, zápas právě začíná! Teprve po čtyřech minutách přichází na scénu očekávané tvrdé direkty, přesné údery a krvavé šrámy.

Pravidla jsou jednoduchá. Čtyřminutová šachová kola se střídají s tříminutovými koly boxovými, soupeři mají nárok na minutovou přestávku.

Utkání rozhodne mat, knock-out nebo rozhodčí.

A hlavní motto? „Rvačky patří do ringu, války na šachovnici.“

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=yEojLZ5zR3U[/fve]

Blíží se mat? Je třeba zkusit k.o.

Ač se to na první pohled nezdá, šachy i box mají hodně společného. Obojí vyžaduje strategii i nasazení, obojí vyčerpává, nechybí fyzické či psychické napětí.

Blíží se jistý šach-mat? Nemáte jinou možnost, než skočit do ringu, zasypat soupeře údery a pokusit se o k.o. Je to fascinující propojení fyzické a duševní síly.

A hlavně, baví to diváky.

Kluby věnující se šachboxu rostou jako houby po dešti. Najdete je v bulharské Sofii nebo v Berlíně. Velkou základnu mají v Londýně, kde se také naposledy konalo mistrovství světa.

Jen tak pro zajímavost, šampionem se stal bývalý profesionální boxer Terry Marsh.

[fve]https://youtu.be/ZTcsWmkYg68[/fve]

Co takhle Kličko?

Kdo ví, třeba se v šachboxu někdy dočkáme i Vladimira Klička. Ukrajinská mlátička by mohla ideálně vyzvat někoho z Ruska.

Co například bývalého šachového mistra světa a ruského vlastence Karpova? To by byla panečku jízda, to šachbox ještě nezažil.

[fve]https://youtu.be/x-pEchX2ikM[/fve]

Foto: harringayonline.com
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru