Evropská liga: Sparta vyzve ve vyprodané aréně Schalke. Ve hře jsou i Plzeň a Liberec. Co je nového v táborech českých klubů?

[related_program]

Schalke 04 – Sparta Praha (19.00, živě na O2 TV na stanici ČT sport)

Aktuálně třetí celek bundesligy se bude muset v domácím prostředí obejít bez hvězdného útočníka Klaase-Jana Huntelaara, který má problémy se zraněnou kyčlí.

Ale fotbalisté Schalke sebevědomí neztrácí a na Spartu si hodně věří. Jak by také ne, v Evropské lize zatím v obou zápasech vyhráli a skóre 7:0 hovoří za vše.

Ovšem i pražská Sparta počítá ztráty. Hlavní kouč Zdeněk Ščasný nesmí na lavičku kvůli trestu za kritiku rozhodčích a zápas bude sledovat pouze z tribuny. Pražany tak v Gelsenkirchenu povedou ze střídačky pouze asistenti.

[related_program]

Sparťané po příjezdu do Veltins Areny:

Letenští se ve vyprodané Veltins Areně budou moci spolehnout na podporu svých fanoušků, kteří utkání proti Schalke pojali jako výjezd roku. Na zápase by mělo být přítomno více než dva a půl tisíce sparťanů.

Zřejmě to pro mě bude největší zápas a věřím, že bude vítězný. Už jsem odehrál velké zápasy, ale na takhle velkém stadionu asi ne.

Martin Frýdek

[related_program]

Slovan Liberec – FC Groningen (21.05, živě na O2 TV na stanici Nova Sport 1)

Liberecký Slovan bude chtít potvrdit nečekanou výhru z Marseille a proti papírově nejslabšímu celku tabulky plánuje naplno bodovat. Groningen má zatím dvě prohry a negativní skóre 0:4.

Speciální zápas čeká libereckého obránce Ondřeje Švejdíka, který právě v nizozemském Groningenu strávil čtyři sezony a mohl tak kouči Trpišovskému poskytnout důležité informace.

„Já doufám, že nás čeká ofenzivní fotbal, protože my chceme vždy dát více gólů než soupeř. Věřím, že přijde hodně lidí, má přijet hodně Nizozemců, takže by mohla být super atmosféra, která nás všechny strhne ke skvělému výkonu,“ prohlásil kapitán David Pavelka.

Rapid Vídeň – Viktoria Plzeň (21.05, živě na O2 TV na stanici Nova Sport 2)

Plzeň čeká možná klíčový zápas v boji o postup ze skupiny. Rakouský tým má na svém kontě dvě výhry, a pokud by doma porazil i českého mistra, měl by cestu do vyřazovací části doslova otevřenou.

Plzni bude chybět reprezentační stoper Václav Procházka, který dostal na Villarrealu červenou kartu a nyní má stopku. Místo něj by měl letos poprvé v základní sestavě nastoupit Jan Hejda. Zdravotní komplikace trápí i Davida Limberského.

Víme, co nás čeká. Rapid nehraje vůbec špatně, což dokazuje i to, že jen o chlup nepostoupil do Ligy mistrů. Z reprezentace znám Jána Novotu a vím, že mají dobrý tým. Výkon budou mít podpořený určitě i skvělou diváckou kulisou na stadionu.

Michal Ďuriš

Plzeň se představí na stadionu Ernsta Happela, který je největší v Rakousku. Podle odhadů by mělo dorazit takřka 40 000 diváků.

Foto: Facebook AC Sparta Praha
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru