Liga mistrů: Čeká se velký souboj útočných zabijáků – Ronaldo vs. Ibrahimovič

[related_program]

Moderátor Petr Svěcený přivítá v interaktivním studiu Tomáše Ujfalušiho a kouče Dukly Praha Luboše Kozla.

Jaké zápasy jsou dnes na programu?

Skupina A:

Paris Saint-Germain – Real Madrid (komentují Jiří Vrba a Milan Štěrba)

zlatan PSG

Tohle nebude jen souboj fotbalových gigantů. Také se zde naplno rozhoří boj o první místo v tabulce a rovněž nastane měření sil mezi Cristianem Ronaldem a Zlatanem Ibrahimovičem.

Paříž hraje zatím v letošní sezoně ve velké formě, ve francouzské Ligue 1 se pyšní prvním místem a skóre 21:5. Real Madrid je rovněž ve své soutěži první a v osmi zápasech má parta okolo trenéra Rafaela Beníteze na svém kontě pouhé dvě obdržené branky.

V Lize mistrů jsou obě mužstva nejen bez ztráty bodu, ale také bez jediné inkasované branky. Navíc Ronaldo je s pěti brankami zatím nejlepším střelcem celé Ligy mistrů.

cristiano ronaldo real

Malmö FF – Šachtar Doněck (originální znění)

Vzhledem k situaci ve skupině je jasné, že v tomhle střetnutí se bude hrát především o třetí pozici, která zaručuje postup do jarní části Evropské ligy.

Domácí prostředí fotbalistům Malmö rozhodně svědčí, o tom se už v kvalifikaci přesvědčil například slavný Celtic Glasgow, který se ze Švédska vracel s prázdnou.

Avšak Šachtar Doněck je tradičním účastníkem Ligy mistrů, v sezoně 2010/2011 se dostal až do čtvrtfinále a i letos má ambice opět nejvyšší.

[related_program]

Skupina B:

VfL Wolfsburg – PSV Eindhoven (originální znění)

Skupina B je prozatím ta nejvyrovnanější, kterou může nejlepší soutěž světa nabídnout. Všechna mužstva mají shodně po třech bodech. Na Eindhoven nečeká ve Volkswagen Areně rozhodně nic jednoduchého.

Domácí „Vlci“ zde neprohráli již rekordních 27 zápasů a navíc pro holandský klub není Německo zrovna oblíbenou destinací, vždyť Eindhoven zde naposledy vyhrál před téměř čtyřiceti lety.

Avšak PSV dorazí do Volkswagen Areny posilněn o vítězství v nedělním šlágru proti Ajaxu, kde se blýskl dvěma zásahy uruguayský talent Gaston Pereiro.

gaston eindhoven

CSKA Moskva – Manchester United (originální znění)

Manchester narazil na CSKA již v základní fázi v roce 2009 a duel v Moskvě dopadl těsnou výhrou Rudých ďáblů.

Trenér Louis van Gaal už může v sestavě počítat s Michaelem Carrickem a minimálně mezi náhradníky se objeví i Bastian Schweinsteiger. Naopak stále mimo hru zůstává Ashley Young a samozřejmě také Luke Shaw, který utrpěl v duelu s Eindhovenem dvojitou zlomeninu nohy.

[related_program]

Skupina C:

Atlético Madrid – FC Astana (originální znění)

Výběr z Madridu si bude chtít udobřit své fanoušky po nečekané domácí porážce s Benfikou Lisabon. Soupeřem jim bude Astana z dalekého Kazachstánu, která se stala tak trochu senzačním účastníkem základních skupin. Nicméně na svém kontě už má první bod, když dokázala remizovat 2:2 s istambulským Galatasarayem.

Tento zápas může mít speciální nádech pro útočníka Fernanda Torrese, jenž v případě vstřelené branky oslaví jubilejní 100. gól v dresu Atlétika Madrid.

fernando torres atletico

Galatasaray SK – SL Benfica (originální znění)

Portugalská Benfica je zatím ve skupině C bez ztráty bodu, a proto může jet na horkou tureckou půdu v relativním klidu. Naopak domácí musí bodovat, pokud chtějí udržet šance na vytoužený postup do další fáze.

Galatasaray bude, kromě svých horkokrevných fanoušků, spoléhat také na útočnou sílu v podobě Lukase Podolskiho, jenž měl v posledních dnech problémy s pohmožděným kotníkem, ale ve středu již bude proti Benfice připraven.

[related_program]

Skupina D:

Manchester City – FC Sevilla (komentují Tomáš Radotínský a Vlastimil Kaiser)

Pro záložníka Jesúse Navase bude mít tento duel opravdu pikantní nádech. Španělský šikula, nyní ve službách Manchesteru City, je odchovancem právě Sevilly, kde odehrál takřka deset let a nesmrtelně se zapsal do srdcí všech fanoušků z Andalusie.

Manchester bude chtít navázat na výhru v Mönchengladbachu, ale nepříjemnou novinkou pro kouče Pellegriniho je zranění nejlepšího střelce týmu. Sergio Agüero si během reprezentačního utkání v dresu Argentiny poranil stehenní sval a bude chybět minimálně měsíc.

Manchester City Aguero

Juventus FC – VfL Borussia Mönchengladbach (originální znění)

Po špatném vstupu do sezony se Mönchengladbach postupně zvedá, což potvrzuje i sobotní drtivá výhra 1:5 ve Frankfurtu. Po příchodu nového trenéra Andrého Schuberta drží německý tým šňůru čtyř výher v řadě. Bodovat by to chtělo i v Lize mistrů, kde zatím Borussia utrpěla dvě porážky.

Naopak Juventus má bodů šest a pomalu kráčí za postupem. Navíc se do sestavy vrací po zranění i elitní kanonýr Mario Mandžukič, jenž už naskočil v neděli do duelu proti Interu Milán.

[related_program]

Podívejte se, jak dopadly úterní zápasy Ligy mistrů.

Foto: Reuters
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru