Tottenham Jiřího HOŠKA: Remíza 0:0 s Reds je docela pěkný výsledek. Rozhodčí ale pískal nějak divně

Čisté konto bývala rarita

Tottenhamští propagandisté by dodali, že jsme v Premier League už 70 dní bez porážky a že obrana v čele s Hugem udržela doma čisté konto, což hlavně loni byla vyložená rarita. Teď jsme neinkasovali ve 4 ze 6 domácích zápasů.

Tottenham Hugo Lloris

Ztráta? Je to férový výsledek

Prvních pět minut po skončení zápasu jsem si myslel, že jsme body ztratili, ale s odstupem času si myslím, že to asi byl férový výsledek. Trochu smůla narazit na Reds zrovna v době, kdy se jejich borci chtěli ukázat v premiéře pod Jürgenem Kloppem. Ale zase velká klika, že na soupisce LFC nebyli kvůli zranění ani Sturridge ani Benteke. To se hned tak nemusí opakovat…

Harry Kane hypnotizoval míč

Mauricio Pochettino posledních několik zápasů opakuje stále stejnou mantru: „We need to be more clinical.“

Musíme být smrtící při proměňování šancí a dohrání zápasu v klidu. Inu, navlékli jsme na tuhle nit další korálek. Částečně za to může fakt, že nám Harry Kane nějak „soldadovatí.“

Tottenham Harry Kane

Superšanci v první půli by v loňské sezoně býval „uklidil“ do kouta brány jakoby nic. V opakovaném záběru bylo smutné sledovat, jak Harry očima hypnotizuje míč, aby mu nesklouzl z jeho slabší levačky, místo aby se podíval, kde stojí Mignolet. Belgičan na White Hart Lane byl lepší (nebo vypadal lepší), než jaký si myslím, že ve skutečnosti je…

Clinton nebo N’Jie?

Při absenci potrestaného Diera a brzkém vynuceném střídání zraněného Chadliho měl Liverpool jasnou vzdušnou převahu a takhle zpětně mě docela překvapuje, že jsme z nějaké standardky neinkasovali.

Skoro celý zápas odehrála letní posila Clinton N’Jie (pořád se Anglie nemůže shodnout, jestli mu oficiálně při utkáních říkat Clinton po brazilském způsobu, nebo prostě N’Jie).

Tottenham Liverpool - Barclays Premier League

I on měl na noze gól a myslím, že si ten moment z první půle bude dost vyčítat. Bylo znát, že si není jistý, co má přesně hrát, a v několika slibných situacích i na krátkou vzdálenost mizerně přihrál.

Nebylo tam koho dát

Když se vrátím k Chadlimu, pokud se jeho zranění ukáže jako vážnější, je to docela průšvih a možná hlavní mínus celého zápasu. V druhé půli nebyl s výjimkou Townsenda (jemuž Pochettino přestal věřit) na lavičce absolutně nikdo, kdo by se dal s klidným srdcem poslat do zálohy nebo do útoku na hřiště.

Pochettino Tottenham

Série zranění ukázala, že to Mauricio s letním výprodejem možná fakt přehnal. Prodej Stambouliho mu mimochodem od začátku zazlívám.

Mám radost z toho, jak zahrál Dembélé. Precizní, s přehledem, sebevědomý. Až se uzdraví BentalebMasonem, pevně doufám, že se udrží v základu.

Nejzajímavější statistika?

Liverpool byl prvním týmem v letošním ročníku, který toho v zápase naběhal víc než hráči Spurs (116 km vers. 114,8 km). Jo a rozhodčí Craig Pawson, kterého mám jinak fakt docela rád a řadím mezi top 3 v Premier League, pískal podle mě nějak divně…

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru