Liga mistrů očima experta: Arsenal rupne, Chelsea si z Kyjeva odveze jenom bod!

[related_program]

Arsenal – Bayern: 2

Arsenal je v kritické situaci, po dvou zápasech v Lize mistrů je bez bodu a v úterý potřebuje nutně zvítězit, přinejhorším bodovat. Pod tlakem se týmu ale bude hrát špatně, nic na tom nezmění ani fakt, že v brance nastoupí Petr Čech a hosté boudou postrádat Arjena Robbena.

I bez své hvězdy totiž bavorský klub válí. V německé lize je stoprocentní (9-0-0), stejně si vede i v rámci LM (5:0, 3:0). Životní formu má kanonýr Lewandowski, což pocítí i brankář českého národního týmu. Bayern rozhodně nic nepodcení a v Lize mistrů do třetice zvítězí

[related_program]

Borisov – Barcelona: 2

Barcelona je v duelu s Borisovem obrovským favoritem. Nic na to nemění ani absence zraněného Messiho, tandem Neymar – Suárez totiž dokáže subtilního Argentince gólově zastoupit.

Katalánský celek má ale v posledních týdnech potíže v defenzivě, v lize neudržela Barcelona čisté konto už šestkrát po sobě! Mimo hru je IniestaVermaelenem a Rafinhou, zbytek kádru je v pořádku.

Domácí si nemohou dělat šanci na bodový zisk, při troše štěstí by ale mohli skórovat.

[related_program]

Dynamo Kyjev – Chelsea: 0

Ukrajinský celek nezvládl generálku na Chelsea, když v pátek prohrál se Šachtarem rozdílem třídy (0:3), navíc v domácím prostředí, což fanoušky optimálně nenaladilo.

Anglický tým naopak po delší době v Premier League zvítězil, kouč Mourinho dokonce nepostavil hlavní hvězdu Edena Hazarda, kterému vytkl slabší bránění. V úterý by ale Belgičan neměl v základu chybět a domácí obraně bude motat hlavy. Hosté mají ale letos víc problémů, než je na první pohled vidět, Kyjev doma uhájí bod.

[related_program]

Dinamo Záhřeb – Olympiakos: 0

Oba celky dokázaly porazit Arsenal, a tak mají velice slušnou šanci bojovat o postup do další fáze. Vzájemné duely pak mohou rozhodnout, kdo si vylepší současnou pozici.

Řecký celek v domácí soutěži doslova řádí, když neztratil ani bod (7-0-0). Skóre 22:3 si zaslouží respekt.

Dinamo Záhřeb v chorvatské lize také ještě neprohrálo, navíc bude mít výhodu domácího prostředí. K vidění bude vyrovnaný duel, který skončí dělbou bodů, což udělá největší radost Arsenalu.

[related_program]

FC Porto – M. Tel-Aviv: 2. tým nevstřelí branku

Portu vyšel výborně vstup do ligové soutěže, družina kouče Lopeteguie v sedmi zápasech ještě neprohrála. Doma je tým dokonce stoprocentní, navíc neinkasoval jedinou branku. Podobnou fazónu si přinese i do utkání Ligy mistrů.

Hosté jsou patrně nejslabším celkem v základních skupinách Ligy mistrů, už samotný postup do základní fáze byl šokem. V úvodních dvou zápasech se tým gólově neprosadil, s výjimkou Zahaviho není ani nikdo jiný schopen skórovat.

Porto vyhraje, zároveň udrží čisté konto.

[related_program]

Leverkusen – AS Řím: 02

Leverkusen šel letos s výkonností mírně dolu, v bundeslize je až sedmý, na vině je především slabší produktivita. V Lize mistrů porazil německý celek podle předpokladů Borisov (4:1) a prohrál v Barceloně (1:2), přestože tam měl k bodům hodně blízko.

AS Řím má naopak jen bod, italský celek sice remizoval s Barcelonou (1:1), ale v Bělorusku senzačně prohrál (2:3). Ofenziva hostujícího celku je každopádně skvělá, v rámci italské nejvyšší soutěže je dokonce nejlepší. AS Řím se v Německu gólově prosadí, což bude znamenat neprohru italského celku.

[related_program]

Zenit Petrohrad – Lyon: 1

Petrohrad vstoupil do skupiny H výborně, ve dvou zápasech uhrál dvě výhry (Valencia 3:2, Gent 2:1). Další tři body by domácí celek výrazně nasměrovaly k postupu do další fáze, což je pro všechny v týmu obrovská motivace.

Lyon má naopak na svém kontě jediný bod a bude muset hrát na větší riziko. Francouzský klub postrádá dlouhodobě zraněného střelce Fekira, mimo hru jsou i Grenier a Fofana.

Petrohrad je s výjimkou Smolnikova kompletní. V Rusku navíc bude zima, no jako v Rusku (teploty lehce pod nulou), i takovéhle drobnosti hrají do karet Zenitu.

[related_program]

Valencia – Gent: 1

Valencia provedla v létě velké hráčské rošády a start do ligové soutěže nebyl optimální. Všechno si ale postupně sedá a zejména doma získává tým na síle. V Lize mistrů jsou „Netopýři“ se třemi body druzí a výhra nad Gentem je téměř povinností.

Hosté patří k nejslabším celkům v soutěži, na mužstvu je znát absence zkušeností s Ligou mistrů. V ligové soutěži sice od začátku ročníku ještě neprohráli, na půdě španělského celku ale propadnou a prohrají o více jak jednu branku. Nic na tom nemění ani absence domácích PerézeAlvesem. Naopak fit už může být Abdennour.

[related_program]

Foto: Reuters
(red)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru