Tomáš KALAS: Pravý záložník? Úplně poprvé to v Nizozemsku nebylo

[related_program]

Když jsem byl mladší, vyzkoušel jsem si všechny posty, takže úplně poprvé jsem to nehrál, ale samozřejmě je to trochu jiný post, než na co jsem zvyklý.

Na technice záleží víc

V záloze je to mnohem víc o technice než vzadu, kde hraju normálně. Ale moje úkoly byly logicky spíš obranné. Hlavně šlo o to, pomoct Pavlovi Kadeřábkovi jako pravému obránci. A taky vyhrávat hlavičkové souboje.

Samozřejmě jsem měl ale také zkusit podržet balon a Holanďany trochu provětrat vepředu. Trenér věřil, že bych to rychlostí mohl zvládnout.

Gólová šance? Aspoň jsem se nemusel rychle vracet

Nakonec jsem mohl dát i gól. Asi by to byla obrovská euforie, kdybych se trefil. Nebylo to daleko.

Po zpětné přihrávce byl u mě blízko obránce, takže jsem se snažil, abych hlavně netrefil jeho. To bych musel zase rychle mazat zpátky.

Takhle jsem sice vystřelil těsně vedle, ale mohl jsem se vracet o něco pomaleji :).

[related_program]

Vysoké tempo

Musím říct, že se hrálo v obrovském tempu, což pro střídajícího hráče není nikdy nic jednoduchého. Do zápasové rychlosti se při rozcvičování u postranní čáry prostě nedostanete.

Tím, že Nizozemci hodně ztráceli míče, ale my v oslabení jsme je taky dlouho neudrželi, to bylo chvílemi opravdu nahoru dolů.

Celkově to byl hodně rychlý zápas.

I nizozemské hvězdy podlehly tlaku

Nizozemci ukázali v prvních patnácti minutách, že jsou hodně kvalitní. Ale jak dostali gól, tak se úplně sesypali.

Je vidět, že když jste pod tlakem, že když vaše jediná šance je zvítězit, tak je jedno jestli jste Sneijder, Depay nebo třeba van Persie. Dolehnout to může na každého.

Když si ještě dali Nizozemci třetí gól vlastní, tak to byl vrchol. Pak se sice ještě dotáhli, ale obracet z 0:3 je samozřejmě neskutečně těžké.

Oslavy byly střídmé, Euro je daleko

Po zápase jsme oslavovali v šatně, ale nebylo to nic velkého nebo bujarého. Spíš šlo jen o ten jeden zápas v Holandsku, kde se nevyhrává každý týden, než o celou kvalifikaci.

Teď už se můžeme těšit na Euro, navíc jako vítěz skupiny, což je příjemná nadstavba.

Uvidíme, jestli i pro mě přijdou nějaké šance v přípravných zápasech. Je to pochopitelně velká motivace. Na Euro by se chtěl podívat každý.

Nejdůležitější bude, abych pravidelně a dobře hrál v klubu. Pak možnost, že trenéra přesvědčím, budě určitě jednodušší.

[related_program]

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru