7+1 výstavních gólů kvalifikace. Neunikl vám žádný z luxusních zásahů v bitvách o EURO?

Marcos Pizzelli (Arménie)

Arménci hvězdného soupeře z Portugalska trápili, ale nakonec prohráli 3:2. Krásnou trefu z trestného kopu záložníka FK Aktobe přebil rychlý hattrick Cristiana Ronalda.

[fve]https://youtu.be/jDzmJOQ1J4I[/fve]

Isco (Španělsko)

Španělsko bylo v kvalifikačních zápasech až na výpadek na Slovensku suverénní. Doma s Bělorusy vyhrálo jasně 3:0. Zato stál hlavně úvodní gól záložníka Realu Madrid Isca. S jeho výstavní ranou do levého růžku brankář nemohl nic dělat.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=rh4YUpEAiu8[/fve]

Adem Ljajić (Srbsko)

První vyhecovaný souboj SrbskaAlbánií se kvůli výtržnostem nedohrál. Odveta tak byla velmi důkladně sledována. Rozhodnutí vyhecovaného duelu přišlo až v nastaveném čase. Na konečných 2:0 pro hosty zvýšil po sprintu přes půlku hřiště právě čtyřiadvacetiletý srbský útočník.

Bekim Balaj (Albánie)

Hned v prvním kole kvalifikace se vyznamenal bývalý slávista Bekim Balaj. Po nádherném centru uklidil míč z voleje přímo za záda Ruia Patrícia. Díky němu porazila Albánie senzačně tým Portugalska 1:0 a nakonec to dotáhla až k postupu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=_LjQhvY1NEQ[/fve]

Gareth Bale (Wales)

Kvalifikační jízdu Walesu za postupem načal Gareth Bale. Jen díky jeho dvěma gólům nejeli z Andorry s pláčem. Nejdříve trefil parádní hlavičku, o chvíli později dokázal, že standartní situace mu nejsou cizí, a otočil tak skóre na 2:1. Podívejte se na jeho ledový klid a přesnou gólovou trefu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=RdLjbMsCEZY[/fve]

Juan Mata (Španělsko)

Španělsko porazilo v osmém kole Makedonii 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Juan Mata. I když branka byla nakonec připsána jako vlastní brankáři Tomislavu Pačovskému.

[fve]https://youtu.be/9V6CyGWP0fk[/fve]

Bořek Dočkal (Česká republika)

První gól při české cestě za postupem. Záložník Sparty Bořek Dočkal dostal přihrávku od Davida Lafaty a slabší levačkou trefil neomylně. Položil tak základ k vítězství nad Nizozemskem 2:1, potažmo i k postupu na Euro.

[fve]https://youtu.be/i5QkGhy2lAk[/fve]

Vlastňák jako bonus:

Robin Van Persie (Nizozemsko)

Nizozemci si ve Francii překvapivě nezahrají. Vlastenec jako z učebnice v utkání proti českému výběru bude pravděpodobně ještě dlouho symbolem nepovedené kvalifikace, na kterou budou chtít Oranjes co nejdříve zapomenout.

https://twitter.com/praguepig/status/654268609737457664

Který gól řadíte na první místo vy? A nezapomněli jsme na nějakou trefu? Napište nám na Facebook O2 Sport.

(red)
Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru