Tottenham Jiřího HOŠKA: Všechno není „smooth and silky“

[related_program]

Nebýt Huga (brankář Hugo Lloris, pozn. red.) tak jsme v půli prohrávali 0:3 a nebylo co řešit.

Epocha kouče Pochettina

Byl to nepochybně další milník na cestě bolestné transformace z éry Villase-Boase a Baldiniho „nákupního vozíku“ do současné slibné pochettinovské epochy.

Pochettino Tottenham

Už jen na skutečnost, že na White Hart Lane vyběhla proti Citizens základní sestava s průměrným věkem 24 let (letos nejmladší v celé Premier League), se mně osobně dívá hodně hezky.

I zkušení strejcové, kteří ještě pamatují umění Jimmyho Greavese, si pochvalují, že si „Totáč“ vytváří šance (většinu je tedy spaluje, hlavně Harry Kane) a směrem dopředu vypadá nebezpečněji než snad kdykoli v posledních pěti letech.

Harry Kane

K celkovému sebevědomí týmu přispělo nepochybně i vytvoření belgické stoperské dvojice VertonghenAlderweireld, kdy už člověk nemusí zavírat oči pokaždé, když do naší šestnáctky letí centr.

Vše není tak hladké

Nebyl by to samozřejmě Tottenham, kdyby všechno bylo „smooth and silky“.

Pamatuju si detailně, jak loni za hustého deště ve Swansea terorizoval na levém křídle Ekvádorec Montero nešťastníka Kylea Walkera. 

Walker Tottenham Sunderland

Střih. Říjen 2015, Jefferson Montero opět haní Walkera (jemuž Lamela pravda opět moc nepomáhá) zcela nedůstojným způsobem. Ne jednom serveru jsem pro fotbalový vztah Montero – Walker našel dost přesný výraz „molestation“. Najděte si ve slovníku, co to znamená.

Trendy v pánském kadeřnictví

Ale když už jsme u pana Lamely, na něm lze asi nejlépe ilustrovat, co s fotbalistou udělá trenérova důvěra jdoucí proti fanouškovsko-mediálnímu mainstreamu.

Lamela Tottenham

Argentinské křídlo s podle mě jednou z nejlepších kliček v lize sice pořád nevypadá jako hráč za 26 milionů liber, ale už působí jako někdo, kdo je pro tým velmi hmatatelným přínosem nejen novými trendy v pánském kadeřnictví.

Nechci míchat jablka a další druhy ovoce, tak se příště rozepíšu trochu víc o „Pochovi“ i o tom, jaké mají Spurs vlastně střednědobé a dlouhodobé cíle.
P. S. Zaznamenali jste, že jsme se potichu a bez fanfár zbavili pana Baldiniho?!

[related_program]

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru