Jan HOMOLKA: NHL startuje! Na O2 Sport uvidíte souhrny všech zápasů

[related_program]

Chicago má skvělé předpoklady

Tým nabitý play-offovými hráči a správnými typy do rozhodujících momentů může hrát opět špičku Západní konference.

Chicago

Západ vypadá zase nabušeně, ale i na v posledních letech kapánek slabším východě se rýsují zajímavé týmy s velkými ambicemi.

České hvězdy Východní konference

Taková Tampa Bay, která loni dokráčela až do finále, je hráčsky vybavena i z českého pohledu. Mezi strůjce loňských výkonů můžeme zařadit Šustra a Paláta. Ti si svojí vlastní cestou vyšlapali zámořskou cestičku až ke hvězdám.

Velkou pozornost bude samozřejmě na sebe strhávat Jaromír Jágr. Florida by měla být lepším týmem než loni, možná se déle bude prát o postup do Stanley Cupu.

Jaromír Jágr

Favorit z New Yorku

Ale favoritem Panteři rozhodně nejsou. Mezi ně určitě řadíme NY Rangers. Toho času ale bez českého zastoupení. Velmi podobně je na tom Washington.

Solidní sezonu může zažít Marek Židlický. Ten se na závěr kariéry na rok upsal Islanders. Celek, který se před sezonou přestěhoval do Brooklynu, loni hrál svižný hokej a bude také bojovat o play-off.

Mrázek bude v zápřahu

V Montrealu bude patřit ke klíčovým hráčům tradičně Tomáš Plekanec, velké zápasové zatížení si po zásluze vybojuje gólman Detroitu Petr Mrázek.

Početná kolonie se utvořila ve Philadelphii. Neuvirth, Gudas a hlavně Voráček by měli též hrát důstojnější roli s Flyers, než jak tomu bylo loni. Lepší sezonu očekávají také u Bruins PastrňákKrejčím.

David Krejci Boston NHL

Hokejové hity ze západu

Západ nabídne též několik hitovek. Celý svět bude sledovat počínání nové plánované superstar.

Connor McDavid upoutal pozornost, aniž by naskočil na led. Hovoří se o nové ikoně, ale pravda leží na ledě. Každopádně Oilershorší než za poslední sezony opravdu být nemohou.

Edmonton

Krále z LA čeká reparát

Silný bude opět Anaheim vedený Getzlafem a Perrym, větší vytížení se čeká pro Sekáče. Chicago vstupuje do sezony jako obhájce a Michal Rozsíval si udržel postavení a podepsal nový kontrakt.

Na reparát čekají Králové z Los Angeles. Ti loni vůbec nepostoupili do Stanley Cupu.

[related_program]

Specialisté na základní část

Tradičně skvělou základní část mají Bluesmani ze St. Louis, ale prorazit v play-off je pro ně problém. Tuhle věc bude chtít zlomit i stále viditelnější Dmitrij Jaškin.

Hanzal s Michálkem budou patřit k pilířům hry Arizony, Hudler, Frolík a Šmíd pro změnu v Calgary.

Hudler Calgary NHL

Velké věci nečekejme od Dallasu, nízká cena vstupenek a bídné návštěvy podtrhávají pojetí hry Stars i s Alešem Hemským v sestavě.

Napraví Hertl výpadek?

Sezona pravdy čeká u Sharks Tomáše Hertla, nevyhnul se loni výpadku druhého roku. Jeho spoluhráč ze San José Torres dostal za faul před začátkem sezony rekordní trest na 41 zápasů.

Hertl San Jose NHL

Ve Winnipegu se poperou o místo v brankovišti jako loni Hutchinson s Pavelcem a ve Vancouveru, kde probíhá obměna za pochodu, se opět spoléhá na Vrbatu.

[related_program]

Foto: Reuters, Facebook Jaromíra Jágra
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru