Vlastimil PALIČKA: Severočeská překvapení – pozitivní Liberec, zklamáním je Jablonec

[related_program]

Byl jsem zvědavý nejen na malé pražské derby Slavia – Dukla, ale ještě víc na to, jak si povedou naši zástupci v evropských pohárech, protože ve čtvrtek hráli v Evropské lize těžká utkání a v neděli potom měli hrát domácí soutěž.

Sparta

Zaujalo mě to, že všechny tři týmy dokázaly ligové zápasy zvládnout vítězně.

Mělo to náboj a šťávu

Souboj Slavia – Dukla měl tu správnou atmosféru. Po vítězství nad Spartou a velké euforii čekalo slávisty další derby, které přilákalo deset a půl tisíce diváků.

slavia

Utkání bylo samozřejmě jiné, než předcházející derby pražských „S“. Dukla vstřelila rychle branku a hlavně Slavii chyběli ve středové řadě tři hráči – Štohanzl, Kenia a Souček, což se hodně projevilo.

[related_program]

Zápas měl ale náboj, šťávu a byl hrán v dobré atmosféře a přiřadil bych jej k nejzajímavějším zápasům tria Sparta, Plzeň a Liberec.

Pozitivní překvapení Liberec

Určitě nejsem sám, koho překvapilo postavení Liberce, který byl v loňské sezoně úplně na opačném pólu tabulky.

Mladá Boleslav je také nahoře, ale ta je v podstatě vždycky v závěsu za prvními dvěma týmy. Místo Liberce jsem ale očekával, že tam někde bude Jablonec.

Nikdo nemá nic jistého

Soutěž je aspoň zajímavá tím, že nikdo nemá nic jistého.

Nesmím zapomenout ani na Zlín, který je spolu s Libercem pozitivním překvapením z pohledu výsledků i tabulky.  

Jablonec

Negativním překvapením je již zmiňovaný Jablonec.

Jeho působení mě zatím zklamalo, právě tým ze severu Čech měl být tím, kdo bude pronásledovat a možná i překonávat největší dva favority Plzeň a Spartu. A to se zatím neděje.

[related_program]

Foto: Facebook Jablonec, Sparta Praha, Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru