Václav PILNÝ: Potvrdí Slavia formu z derby, nebo ji čeká pád z hrušky na zem?

[related_program]

Sešívaní v posledním kole uspěli v prestižním duelu proti Spartě a v tabulce se vyhoupli na dohled elitním týmům posledních sezon. V dalším domácím utkání hostí svěřenci Dušana Uhrina mladšího Duklu a bude zajímavé sledovat, zda slávisté dokáží navázat na výkon z derby.

Slávisté snad rychle vystřízlivěli

Proti Spartě totiž sešívaní předvedli srdnatý a bojovný výkon. Svého soupeře předčili téměř ve všech směrech, byli důrazní v osobních soubojích i v prostoru před oběma brankami. Dokonale se tak potvrdilo staré pořekadlo, že derby nemá favorita.

slavia radost derby sparta

Jenže teď čeká Slavii možná ještě těžší úkol. Porazit další pražský tým Duklu.

Slávisté, doufejme, rychle vystřízlivěli z vítězství v bitvě o Prahu, protože Dukla se v Edenu sama neporazí.

Musí se jezdit po zadku

Najít motivaci do zápasu se Spartou nebyl problém asi pro žádného slávistu, ale teď se teprve ukáže, jak je mužstvo Dušana Uhrina mladšího mentálně silné.

[related_program]

Proti Dukle totiž musí sešívaní znovu odjezdit celý zápas „po zadku“.

Slávisté se letos mohou spolehnout na vynikající defenzivu. Obrana vedená Martinem Latkou inkasovala pouhých 7 branek a po zásluze se v této statistice řadí k nejlepším ligovým defenzivám.

derby palička latka

Příchod nových majitelů

Je jasné, že pro Slavii byl klíčový příchod nových majitelů, protože kdyby došlo k plánovaným prodejům Milana Škody a Jaromíra Zmrhala, tedy „nejcennějšího“ slávistického majetku, mohla být Slavia úplně někde jinde než na 4. příčce ligové tabulky.

Právě Jaromír Zmrhal rozhodl svým gólem derby se Spartou a pro ofenzivu je samozřejmě klíčový i šestigólový Milan Škoda. Ten opět nechybí, a to ani v nominaci českého národního týmu pro poslední zápasy kvalifikace o EURO 2016.

Dukla se potácí ve spodní polovině

Dukle se zatím v letošním ročníku nedaří. Tým trenéra a bývalého dlouholetého hráče Slavie Luboše Kozla se potácí až ve druhé polovině tabulky. Na Slavii si tým z Julisky určitě nebude chtít utrhnout ostudu, jenže Dukle to venku zatím moc nešlape.

dukla

Na hřištích soupeřů ukořistila pouhé dva body. Navíc při zápase na Spartě zcela propadla a odjela z porážkou 0:2. Duklu sice drží nad vodou střelec poloviny všech branek Tomáš Berger, ale horší je to s obranou. Ta za osm kol inkasovala už 14 branek.

Trenér Luboš Kozel se bude chtít v Edenu pokusit o první venkovní výhru, a tak bude zajímavé sledovat, jakou vymyslí taktiku. Slávisté by si zase rádi potvrdili tři body z utkání se Spartou. Malé pražské derby tak slibuje atraktivní podívanou.

[related_program]

Foto: Facebook SK Slavia Praha, Facebook FK Dukla Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru