Tomáš RADOTÍNSKÝ: Straky nesmějí krást jen bohatým. Jinak poletí do druhé ligy

[related_program]

Na první pohled je to jasná záležitost. Domácí jsou druzí, hosté druzí od konce. Navíc se tým z modré poloviny Manchesteru konečně chytil v Lize mistrů, kde otočil zápas v Mönchengladbachu.

A to i bez zraněného Vincenta Kompanyho, Eliaquima Mangaly a ve druhém poločase také bez Yayi Tourého a nakonec také Davida Silvy. Tedy čtyř klíčových hráčů. Prokázal vynikající fyzickou kondici a také morální sílu.

Manchester City Aguero

Psychické povzbuzení pro ligu

Soupeře v závěru totálně přehrával a dosáhl výsledku, který jej musí nutně psychicky povzbudit i v ligové soutěži.

Tam má ale na kontě dvě porážky v řadě. Po suverénním startu se zadrhl a v posledních dvou kolech obdržel šest gólů. I proto si na Straky musí dát bedlivý pozor. Avšak nejen proto.

Straky jdou po favoritech

Newcastle totiž v aktuální sezoně odehrál svá nejlepší utkání právě proti aspirantům na titul. Napřed si vyšlápl na Old Trafford na Manchester United a po skvělém taktickém výkonu podpořeném vynikajícími zákroky brankáře Tima Krula vydřel remízu 0:0.

Poté doma pořádně potrápil Arsenal a nebýt zbytečného vyloučení Aleksandara Mitroviče, uhrál by možná minimálně bod. Takhle padl 0:1, ovšem jen kvůli nešťastnému vlastenci.

Nu a před týdnem odvedl perfektní týmovou práci také proti obhájci trofeje z Chelsea. Sahal dokonce po premiérové výhře v sezoně, jenže nakonec se musel spokojit jen s bodem za výsledek 2:2. I to bylo ale malé vítězství. Nároční fanoušci z Toon Army ocenili obrovskou bojovnost a obětavost.

Janmaat Newcastle

Pokud budou Straky hrát takto i nadále, určitě jim odpustí nějakou tu porážku. Umějí prominout, když se něco nepovede, ale nesnesou flákání a ledabylost.

Ostudné výkony

Bohužel, tým Steva McClarena se takhle umí vyhecovat zatím jen na ty nejlepší. Jsem přesvědčen o tom, že i dnes bude hrát na Etihad Stadium na 120 procent, a pakliže mu osud bude nakloněn, může si odvézt bodovou odměnu.

[related_program]

Jenže takto by si měl počínat i v zápasech s rovnocennými protivníky. A to se mu zatím nedaří. Po ostudných vystoupeních podlehl nejdříve West Hamu, poté nováčkovi z Watfordu, a pak dokonce i druholigovému Sheffieldu Wednesday v Ligovém poháru.

Je vidět, že bývalému manažerovi anglické reprezentace bude ještě nějakou dobu trvat, než do svých nových svěřenců dostane ten správný charakter a odpovídající přístup.

Newcastle

Končí série hrůzy

Měl by to ale uspíšit. V sobotu pro Newcastle skončí hrůzostrašná zápasová série. V osmi kolech narazil na všechny čtyři anglické zástupce v základní skupině Champions League.  To je opravdu mimořádně těžké rozlosování. Proto není divu, že je klub ze severovýchodu tak dole, i když měl mít na kontě určitě víc než jen tři body.

Po reprezentační pauze se však už začne utkávat se soupeři, které by měl porážet. Alespoň pokud se chce na rozdíl od loňska vyhnout záchranářským starostem. Čekají ho Norwich, Stoke, Bournemouth či Leicester. A hlavně: V neděli 25. října narazí v derby na nenáviděného souseda ze Sunderlandu.

Football - Newcastle United v Sheffield Wednesday - Capital One Cup Third Round - St James' Park - 23/9/15 Newcastle United manager Steve McClaren looks dejected with assistant manager Paul Simpson Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Na tenhle vypjatý souboj už musí McClaren připravit své hráče tak, aby nic nepodcenili a nevypustili. Jinak by si upletl oprátku. Jinými slovy: Měsíc říjen, který právě začíná, je pro něj i pro celý klub životně důležitý.

[related_program]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru