Milan ŠTĚRBA: Přinese malé pražské derby góly nebo běžecké představení?

[related_program]

Od té doby jako by se s góly roztrhnul pytel. V dalších 4 ligových zápasech padlo dohromady 13 branek. To jsou tedy čísla z minulých sezon.

Slavia

V té aktuální mají Slavia i Dukla na svém kontě po 14 vstřelených brankách. Disponují tak 5. nejproduktivnějším útokem ligy. Jediným důvodem, proč v tuhle chvíli oba víkendové soupeře odděluje v tabulce 8 míst, je v podání Dukly o 7 inkasovaných branek víc.

Slavia okupuje pohárové příčky

Ale postavení v tabulce může být vzhledem k její bodové vyrovnanosti velmi matoucí. I když se v tuhle chvíli Slavia nachází na pohárové 4. pozici, musí se mít na pozoru. Od 12. Dukly ji dělí jen 5 bodů.

Největší běžci ligy

Je otázkou, jestli budou v Edenu diváci sledovat gólové hody nebo běžecké představení. V minulém kole se mezi největší běžce ligy dostali hned dva hráči Dukly, a Tomáš Berger dokonce překonal hranici 12 uběhnutých kilometrů.

Dukla

[related_program]

Jako by se inspirovali běžeckou dráhou, která obklopuje trávník na Julisce. Dukle se zatím v této sezoně nedaří navázat na herní pojetí z minula.

Trenérský rukopis Luboše Kozla

Rozehrávka od gólmana na krátko, dobře organizovaná hra, rychlé přízemní kombinace. Tohle jsou základní atributy trenérské filozofie trenéra Luboše Kozla a celé Dukly.

Jenže pokud tato teorie není podpořena dostatečnou fotbalovou kvalitou, může vést k velmi zranitelnému hernímu projevu.

Navzdory naběhaným kilometrům.

[related_program]

Foto: Facebook SK Slavia Praha, Facebook FK Dukla Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru