Liga mistrů na O2 Sport: Otázky a odpovědi

1) Proč O2 zakázala Ligu mistrů na jiných stanicích?

O2 nic nezakázala a ani nic zakázat nemůže. Udělal to soud, protože slovenské, rakouské a německé televize neměly licenci pro ČR a vlastně tak porušovaly licenční podmínky i zákon. Je to podobné, jako když Slovák, Němec či Rakušan přijede do ČR a chce tu jezdit po dálnici. Jeho dálniční známka mu nestačí, musí si zakoupit i tu českou. A práva na Ligu mistrů v ČR mají ČT a O2 Sport, nikdo jiný ji momentálně na našem území nesmí vysílat.

2) Proč O2 vysílá jiný obsah zahraničních televizí?

Za to, zda televize neporušuje zákon, zodpovídá především ta konkrétní televize. Neznáme smlouvy a podmínky, za nichž pořady nakoupila. Pokud dochází k porušení licence, musí se ozvat právoplatný majitel práv na daný pořad (jako to u Ligy mistrů byla stanice O2 Sport) a rozhoduje soud.

3) Může se to stát i u jiného pořadu?

Není možné to vyloučit. Pokud i někde jinde dochází k podobné situaci, bude se to opakovat. Je to ale i ochrana té televize, která, ať už vědomě, či ne, porušuje licenční podmínky. S velkou pravděpodobností jí totiž za takové chování hrozí postih a tučná pokuta od majitele práv k pořadu, který jí licencí poskytl.

4) Co tedy dělat?

Pokud vám nestačí jeden zápas z celého kola, který vysílá ČT, pořiďte si O2 TV. Když to z různých důvodů není možné, kupte si O2 TV Air a můžete vše pohodlně sledovat přes internet na počítači nebo tabletu, nebo třeba i na mobilu. Ověřte si dostupnost O2 TV.

Věříme, že jsme odpověděli na všechny důležité otázky, a těšíme se s vámi na další sportovní přenosy na O2 Sport.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru