Vlastimil KAISER: My jsme Velcí, kdo je víc…!

[related_program]

Dlouhodobě je tato tendence znát u Arsenalu. Jeho hráči často berou už samotné působení v tomto slavném a populárním klubu jako vrchol své kariéry a už na sobě dál tolik nepracují. Ani v tom směru, aby pověst svého Arsenalu ještě výrazněji oživili při dobývání skutečně velkých trofejí – domácího ligového titulu či Ligy mistrů.

Hráče víc zajímají selfies

Už před sezonou tento jev s jistou mírou nadsázky pojmenoval Roy Keane, když prohlásil, že hráče Arsenalu více zajímají jejich selfies a vyrýsované břišní svaly. Tedy to, jak při zápasech (a po nich) vypadají, a ne, čeho v nich mohou dosáhnout.

Arsenal

Po porážce na hřišti Dinama Záhřeb (které pak bylo hned v dalším kole rozneseno na Bayernu) se Arsenal nepředvedl v kladném světle ani na domácí půdě.

Hlavně se moc neumazat

V duelu s Olympiakosem Pireus pouze dotahoval a nakonec si nechal vstřelit rozhodující gól pouhou minutu po svém vyrovnávacím…

Arsenal

Na hráčích řeckého mistra byla daleko více vidět hladovost po úspěchu, snaha prosadit se po šňůře mistrovských titulů v Řecku i na evropské půdě. Hráčům Arsenalu jako by stačilo předvést se publiku v tradičních krásných červeno-bílých dresech a příliš si je neumazat…

Chelsea míří do stínu

Také Chelsea se nechala přehrát a porazit týmem FC Porto. Tedy klubem, který programově obměňuje sezonu co sezonu kádr, aby si zajistil jednak trvalý příjem do klubové pokladny, jednak stabilní a stále se obnovující motivaci svých hráčů, kteří se chtějí prodrat vpřed, na výsluní.

Chelsea

Hráči Chelsea si slunečních paprsků užili zřejmě už dost, a proto na začátku této sezony logicky míří spíše do stínu. Doslova a do písmene.

Borisov Římané na mapě nehledali

Poslední prohra papírového favorita se zrodila na stadionu BATE Borisov. Hráči AS Řím v prvním kole sice zbrzdili Barcelonu a remizovali s ní po odpovědném a soustředěném výkonu 1:1, ale to byla Barcelona!

Tým z jakéhosi Borisova, jehož sídlo se obyvatelé Věčného města určitě ani nenamáhali vyhledat na mapě, byl evidentně mimo rozlišovací schopnosti Římanů. Podceňování klubů ze středu a východu Evropy, to mají italští fotbalisté i ti, kteří italským prostředím nasáknou, doslova v genech.

Postup je v ohrožení

Znovu a znovu se přesvědčují, že v Evropě není slabých soupeřů (zvláště v Lize mistrů) a znovu a znovu je přehlížejí.

Tým trenéra Rudiho Garciy tak už po dvanácti minutách prohrával o dva góly a po půlhodině o tři. Ve druhé půli už předvedl jen marné dotahování. Šedá barva dresů fotbalistů AS Řím na sebe tak vzala v běloruském prostředí dokonalou symbolickou podobu!

Rudi Garcia AS Roma

Postup ze skupiny je pro Římany fatálně ohrožen – ti se tolik soustředili pouze na soupeře z velkých lig (Barcelona a Bayer Leverkusen), že ve své skupině úplně přehlédli přítomnost čistého outsidera.

A prohra 2:3 v Bělorusku může být přitom v postupové matematice rozhodující.

[related_program]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru