Evropská liga: Liberec do Marseille pokakaný nejede. Sparta se musí vzbudit z mrákot. A Plzeň musí překonat (Žlutou) ponorku

Villarreal – Plzeň (21.05, ČT sport, sledujte v O2 TV)

Z druhého místa české tabulky zaútočí Plzeň na Žlutou ponorku, aktuálně první tým španělské nejvyšší soutěže.

Na druhý zápas Evropské ligy zavítají Plzeňští na stadion Villarrealu El Madrigal. Po domácí výhře 2:0 nad Dinamem Minsk je čeká těžký soupeř.

Villarreal má skvělou formu. Sobotní výhra 1:0 nad Atlétikem Madrid je už jeho pátým vítězstvím v řadě.

Favorit jsou určitě oni, ale my neskládáme zbraně. Prohráli s Rapidem Vídeň, takže uspět určitě můžeme a pokusíme se o to. Chtěli bychom tam neprohrát, to bude hlavní cíl.

Jan Kopic, záložník Plzně

Olympique Marseille – Liberec (21.05, Nova Sport 1, sledujte v O2 TV)

[related_program]

Liberec prohrál v úvodním kole 0:1 doma s Bragou. I po porážce si ale Liberečtí věří. A na unikátním Stade Velodrome chce bodovat.

Nejedeme do Marseille odevzdaní. Určitě tam chceme uhrát nějaké body, i když je to jasný favorit naší skupiny. Nepojedeme tam pokakaní.

Vladimír Coufal, obránce Liberce

Francouzský velkoklub Olympique Marseille je po osmi kolech až patnáctý v tabulce. Navíc v žádném z posledních třech zápasů nevyhrál.

„Máme na to, Francouze potrápit,“ uvedl brankář Tomáš Koubek.

Sparta – APOEL (19.00, Nova Sport, sledujte v O2 TV)

Pražská Sparta přivítá na Letné APOEL z kyperské Nikósie. Po remíze 1:1 na hřišti Asterasu Tripolis a porážce v derby pražských S má co napravovat.

Prohra jednou přijít musela a bohužel přišla v derby. Teď je důležité, abychom se oklepali a ve čtvrtek proti Nikósii hráli úplně jinak.

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty

Domácí rudí budou oslabeni o zraněného záložníka Lukáše Váchu. Chybět bude i Michal Breznaník, který v předkole proti Thunu dostal třízápasový trest.

APOEL před čtyřmi lety navzdory všem nedůvěřivcům ovládl základní skupinu Ligy mistrů. Probojoval se až do čtvrtfinále, kde vypadl s Realem Madrid. Nyní však v prvním kole Evropské ligy prohrál se Schalke 0:3.

Foto: Reuters
(bar)

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru