Milan ŠTERBA: Kdepak kmeti. Zápas Juventusu se Sevillou bude soubojem i dvou energických trenérů

Juventus naposledy dokázal dvěma góly v posledních deseti minutách otočit zápas s Manchesterem City. Sevilla si zase hladce poradila s Borussií Mönchengladbach v poměru 3:0.

[related_program]

Stále mladí a přitom zkušení trenéři

Vzájemné měření sil finalisty Ligy mistrů a vítěze Evropské ligy bude zároveň setkáním dvou trenérů nastupující generace.

Oba mají společné to, že se dokázali prosadit jako velice mladí a dnes už mají navzdory svému nízkému věku hodně zkušeností. Je pro ně typické emotivní vystupování na lavičce a aktivní koučing.

Svojí energií často dokážou strhnout celý tým. Svým přístupem tak trochu rozbíjejí tradiční představu o trenérech jako zkušených kmetech, kteří usazení na lavičkách moudře promýšlejí strategii svého týmu.

Přes Rusko zpátky do Andalusie

Třiačtyřicetiletý Unai Emery se dostal poprvé do povědomí před devíti lety jako kouč Almerie, se kterou postoupil do Primera División a hned v následující sezóně s ní obsadil senzační osmé místo.

Unai Emery

Po angažmá ve Valencii a Spartaku Moskva se v roce 2013 vrátil zpátky do Andalusie, kde tým Sevilly dovedl ke dvěma triumfům v Evropské lize. A nyní se představuje opět v Lize mistrů.

Pohled k lavičkám nezaškodí

O pět let starší Massimiliano Allegri už vybojoval jako kouč v italské Serii A dva tituly se dvěma různými kluby. Nejprve dovedl k zisku scudetta v roce 2011 AC Milán.

Massimiliano Allegri

V minulé sezóně pak Juventus, se kterým se navíc po dlouhých šestnácti letech probojoval i do finále Ligy mistrů.

Dnes bude určitě zajímavé především dění na trávníku. Nezaškodí ale čas od času zabrousit pohledem i k oběma lavičkám. Tam se také budou dít věci.

[related_program]

Foto: Reuters
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru