Vlastimil KAISER: Co spojuje Chelsea a Juventus? Ligu mistrů mají jako lék

[related_program]

Chelsea i Juventus v minulé sezóně kypěly zdravím, získaly po dvou cenných trofejích, porazit je bylo dílem zázraku. Nyní musí zatínat zuby od bolesti i od vzteku, každý si na ně troufne.

Chelsea získala v minulé sezóně suverénním způsobem mistrovský titul v Premier League, navíc si dokráčela i pro vítězství v ligovém poháru. Logicky by raději držela nad hlavou prestižnější FA Cup a nesrovnatelně raději ušatý pohár za vítězství v Lize mistrů.

Ale co nebylo včera, může být dnes, říkali si jistě na Stamford Bridge.

Cesc Fabregas

Chelsea má stejně porážek jako za celou minulou sezonu

Jenže dnes, po sedmi odehraných kolech nového ročníku, je klub Josého Mourinha až na patnácté příčce.

Za celou minulou sezónu Chelsea prohrála jen čtyři soutěžní zápasy – v lize s Newcastlem, Tottenhamem a WBA, v FA Cupu s Bradfordem. Z Ligy mistrů vypadla po dvou remízách s Paris St. Germain na základě pravidla o větším počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře.

V této sezóně přišly 4 porážky už po pouhých dvou měsících!

Football - Chelsea v Maccabi Tel-Aviv - UEFA Champions League Group Stage - Group G - Stamford Bridge, London, England - 16/9/15 Chelsea's Diego Costa in action with Tel Aviv's Eitan Tibi Reuters / Stefan Wermuth Livepic EDITORIAL USE ONLY.

 

V Lize mistrů to (zatím) šlape

Liga mistrů se nabízí jako hojivý lék. Zde Chelsea v prvním zápase skupin oprášila svou suverenitu a zdolala Maccabi Tel Aviv uklidňujícím poměrem 4:0.

Stejně tak se hojil v Lize mistrů i její loňský finalista Juventus Turín.

[related_program]

 Juve ve fázi přestavby

Ten v minulé sezóně dospěl na vrchol cyklu pod trenérem Massimilianem Allegrim a s hráčskými oporami typu Buffona, Chielliniho, Bonucciho, Pirla, Vidala a Téveze.

V Itálii získal double a ve finále Ligy mistrů s Barcelonou snil dokonce o treblu. Poslední tři jmenované opory však v létě odešly a jako by s nimi odešla i vítězná mentalita týmu.

Porovnání s Chelsea je až zrcadlové – obhájce titulu je nyní v domácí lize až patnáctý.

Juventus players Simone Zaza (L) and Paulo Dybala (R) react after Napoli's Lorenzo Insigne scored during their Italian Serie A soccer match at the San Paolo stadium in Naples, Italy, September 26, 2015.  REUTERS/Ciro De Luca

Proti gigantům ano, s trpaslíky ne

Má tři soutěžní prohry z osmi zápasů, k tomu se jako důkaz velkých problémů připočítávají domácí remízy s Chievem a Frosinone, v Evropě téměř neznámými týmy.

I u turínského giganta se ale jako zázračná meducína objevila Liga mistrů.

Borci Juventusu, kteří se evidentně nechtěli až tolik zabývat zápasy s trpaslíky, se na stadionu milionářského Manchesteru City soustředili na výkon jako za starých dob a zvítězili 2:1.

Chelsea v Portu, Juve se Sevillou

V posledních víkendových kláních svých lig však mistři Anglie a Itálie opět nevyhráli – Chelsea jen dotahovala na půdě podprůměrného Newcastlu, Juventus prohrál v Neapoli.

Ve druhém kole skupin Champions League se tedy oběma opět nabízí možnost léčby. Chelsea se představí v Portu, Juventus hostí Sevillu.

Na lékařskou vizitu můžete za slavnými nemocnými i vy – díky multidimenzi O2 Sport!

[related_program]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru