Rostislav OBOŇA: Velké naděje spláchnuté rumem. Být hráč Newcastlu a číst po poháru Twitter, hodím si to na brance

[related_program]

Netřeba připomínat, že po šesté ligové nevýhře to manažer, hráči i vedení klubu dostali od fanoušků i novinářů opět pěkně sežrat. Od manažera Steva McClarena padly takové ty obvyklé řečičky, jako že strategie je dlouhodobá a že když nám to v lize moc nejde (ehm ehm), budeme se soustředit na domácí poháry.

Do poháru s nadějí

S nadějemi jsme tedy vzhlíželi ke středečnímu ligovému poháru a doufali, že se hráči proti druholigovému Sheffieldu chytí, vyhrají, sebevědomí půjde nahoru a my fanoušci se trochu uklidníme.

Football - Newcastle United v Sheffield Wednesday - Capital One Cup Third Round - St James' Park - 23/9/15 Newcastle United's Vurnon Anita in action with Sheffield Wednesday's Jeremy Helan Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Naděje byla o to větší, že Sheffield proti nám postavil prakticky béčko, neboť jeho trenér Carvalhal vyměnil hned deset (ještě jednou, DESET) hráčů základní sestavy oproti poslednímu ligovému kolu.

McClaren asi touží po českém klidu na práci

Mno. Popisovat to ani nebudu, stačilo by mi sem nakopírovat report ze zápasu s Watfordem. Na hřišti opět 4-2-3-1, Thauvin, Sissoko, a kdyby nebyl Cissé zraněný, motal by se tam určitě taky.

Čili setrvalý stav a naše líné lemry bez zájmu o fotbal prohrály 0:1. Vypadly z poháru s druholigovým týmem. Pardon, s REZERVOU druholigového týmu. Manažer McClaren požádal o desetizápasovou dobu hájení, asi chce ten v Česku pověstný „klid na práci“.

Football - Newcastle United v Sheffield Wednesday - Capital One Cup Third Round - St James' Park - 23/9/15 Newcastle United manager Steve McClaren looks dejected with assistant manager Paul Simpson Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Vyhlídky na sobotní utkání s úřadujícím mistrem Chelsea tedy nebyly nijak optimistické (ha ha ha).

Co se po tragické středě odehrávalo na sociálních sítích a v zainteresovaných médiích, bych shrnul asi takto: kdybych jako hráč základu četl Twitter, už ve čtvrtek bych se asi studem oběsil na brance.

Naštěstí to nikdo z hráčů neudělal, protože by z našeho zraněními zdecimovaného týmu neměl v sobotu ani kdo nastoupit.

Takže přijela Chelsea

McClaren si asi konečně přečetl noviny, takže oficiální rozestavení bylo kupodivu 4-4-2 (OK, praxe pak byla trochu jiná, ale bod za snahu).

[related_program]

Vepředu nastoupil Pérez s Mitrovićem, který se do sestavy vrátil po červeném trestu. Thauvin zůstal na lavce, Sissoko bohužel ne.

Ach můj úžasný Sissoko

Největším překvapením ovšem bylo obsazení postu levého beka, kde nastoupil prakticky neznámý mladíček Mbabu bez zkušeností z Premier League.

Jak příznačné, že zrovna on předvedl svým spoluhráčům, jak se má hrát o vítězství. Skvěle bránil, útočil, absolutně bez respektu. Pedra, kterého Chelsea koupila z Barcelony, úplně vymazal z trávníku.

Football - Newcastle United v Chelsea - Barclays Premier League - St James' Park - 26/9/15 Ayoze Perez celebrates scoring the first goal for Newcastle  Reuters / Russell Cheyne Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Pochvalu ale zaslouží skoro celý tým. Útočná dvojice byla především v prvním poločase opravdu aktivní a nebezpečná, napadala soupeřovu rozehrávku, tlačila se před bránu. Pérez výborný, Mitrović ukázal, že je dostatečně silný a má chuť hrát, sympaticky burcoval i fanoušky a ti mu to opláceli.

Kupodivu fungovala i spolupráce s ostatními řadami, Anita zahrál skvěle, Wijnaldum slušně, Colback až do zranění taky.

Absolutorium za první poločas zaslouží i obrana, a to už je co říct. V podstatě jediný, kdo neměl na hřišti co dělat, byl náš úžasný Sissoko.

Football - Newcastle United v Chelsea - Barclays Premier League - St James' Park - 26/9/15 Chelsea's Cesar Azpilicueta and Newcastle's Moussa Sissoko in action Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Chlap, který má plnou hubu keců, že by chtěl radši hrát za nějaký větší klub a nejlépe hned Ligu mistrů, má formu a nasazení tak maximálně na okresní přebor. Kdyby tam jen klusal a na nic nesahal, bylo by to lepší. Bohužel nepředvedl vůbec nic, naopak mohl za oba góly, které jsme dostali.

Začátek jako ze sna

Co vám mám povídat. V 60. minutě jsme po gólech Péreze a Wijnalduma zaslouženě vedli 2:0.

Nad Chelsea.

My.

Nad Chelsea.

2:0.

Příliš dobré, aby to mohla být pravda.

[related_program]

Řekněte manažerovi, že se hraje na dva poločasy

Bohužel si Steve McClaren opět naplival do vlastního kafe, hráče stáhl trochu dozadu a umožnil tak hostům hrát jejich hru. A to se proti Chelsea nevyplácí.

newcastle chelsea

 

Straky začaly zase jen nakopávat balóny, bez nápadu, bez ochoty útočit. Trest přišel v 79. minutě v podobě nádherné dělovky, kterou nám poslal Ramires, a za dalších pár minut už to bylo 2:2.

Naštěstí pro nás to byl také konečný výsledek, protože mi došel rum.

I přes ztracené vítězství je ale třeba říct, že bod proti Chelsea je v současné situaci sakra dobrý výsledek. A pokud hráčům dojde, že přesně tohle nasazení od nich fanoušci chtějí vidět, a pokud McClarenovi někdo prozradí, že fotbal se hraje na dva poločasy, můžeme se ze zóny sestupu ještě v pohodě dostat.

Football - Newcastle United v Chelsea - Barclays Premier League - St James' Park - 26/9/15 Newcastle manager Steve McClaren looks dejected Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Uvidíme v sobotu proti Manchester Oilers.

Howay The Lads!

[related_program]

Rostislav Oboňa Autor článku
Rostislav Oboňa
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru