Vlastimil KAISER: Dieta v Manchesteru United se (zatím) vyplácí. Ale jak dlouho?

Toto pravidlo vzali za své a dokonale převedli z teorie do praxe hráči Manchesteru United.

V posledních dvou kolech Premier League dvakrát zvítězili. 3:1 doma s Liverpoolem a 3:2 na hřišti Southamptonu.

K šesti vstřeleným brankám a k šesti bodům jim ale stačilo právě šest střeleckých pokusů směřujících přímo mezi tři tyče!

Ani zrno nazmar, to bylo heslo socialistických žní, ani rána nazmar, to si říkají Rooney, Martial, Mata a spol.

Football - Manchester United v Ipswich Town - Capital One Cup Third Round - Old Trafford - 23/9/15 Manchester United's Wayne Rooney applauds the fans at the end of the match Action Images via Reuters / Ed Sykes Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Jen kdyby to nebylo spojeno s herním projevem, který jak fanoušky United, tak příznivce fotbalu jako takového zrovna nenadchne.

Fotbal, to je přece hra se spoustou střeleckých pokusů, často mylných a ke gólu nevedoucích, ale právě v tom spočívá kouzlo hry. Nejen góly, ale i šance k nim vedoucí dělají fotbal fotbalem.

Pokud by se dal do pohybu kyberneticky řízený tým, který by technicky stroze naplnil naprogramovaný úkol „co střela, to gól“, byla by rázem veta po dramatičnosti a kouzlu této tradiční hry.

Projev hvězd Rudých ďáblů kyberneticky dokonale rozhodně nepůsobí. (I když – při pohledu na Louise van Gaala na lavičce se nějaká ta myšlenka o robotech přece jen vylíhnout může…)

Football - Manchester United v Ipswich Town - Capital One Cup Third Round - Old Trafford - 23/9/15 Anthony Martial celebrates after scoring the third goal for Manchester United Reuters / Andrew Yates Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Klub, který ze samé podstaty svých moderních dějin MUSÍ pravidelně útočit na titul, zatím nepůsobí přesvědčivě a už vůbec ne mistrovsky.

Pouze trio Newcastle, West Ham United a Sunderland vyslalo směrem k brance soupeře méně střel než United (46).

A ještě horší je to s přesností pokusů. Na bránu jich šlo 21. V průměru 3,5 střely mezi tři tyče na zápas, to je vážně bída.

Že z této diety vyplynulo devět branek, je malý zázrak.

Jak to bude dál? Uklidní nás hráči Manchesteru United tím, že občas nějakou tu ránu nechají také brankáři k chycení? A přestanou šetřit se střelami jako takovými? Uberou zároveň na neplodných kombinacích na vlastní polovině a ve středu pole, které oku fanouška i nestranného diváka rozhodně nelahodí?

V počtu přihrávek jsou hráči United na třetím místě tabulky Premier League, těsně za Arsenalem a Manchesterem City. Většina z nich je ale opravdu jen a pouze na jistotu, jde spíše o „přihrávky pro přihrávky“.

Nezbývá, než si společně přát, aby již ve víkendovém domácím utkání se Sunderlandem svěřenci manažera Louise van Gaala občas trefili ten správný terč!

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru