Peltu uchvátil ragbyový šampionát a chce se inspirovat. Do fotbalu by rád zavedl video. Protlačí ho přes Berbra?

Právě probíhající světový šampionát v ragby nesmírnou silou udeřil na velitele českého fotbalu Miroslava Peltu. Ten se do tohoto sportu bezhlavě zamiloval. Podle vlastních slov jeho pozornosti dosud unikal, protože v Jablonci se hraje jen fotbal, jezdí na běžkách a vyrábí bižuterie.

Konečně video?

Pelta chce do českého fotbalu zavést některé věci, které nakoukal u televize. V kuloárech se šuškalo, že při příznivé konstelaci Venuše a Saturnu a při přimíchání panenské krve bílého jednorožce do půdy pod týden visícím oběšencem by možná mohl být zaveden video rozhodčí!

V západních Čechách však tento návrh narazil na tvrdý odpor. Náčelník Roman Berbr ho ústy Dagmar Damkové rázně odmítl.

Podle šéfky rozhodčích by celá věc znevážila institut rozhodčího, fotbal by ztratil na lidskosti a odborníci v hospodách by se neměli o čem hádat.

rozhodčí

Brankáře rušit nebudeme

V úvahu přicházela také úprava branek, neboť ragbyové „háčko“ Peltu fascinuje tím, že míří do nebes. Při následných myšlenkových pochodech však Pelta narazil na vlastní minulost. S přeměnou branky by zároveň odpadla potřeba brankářů, což by předseda, sám bývalý gólman, nepřenesl přes své funkcionářské srdíčko.

rugby

Kam se ten míč odrazí?

Když už se zdálo, že vše zůstane při starém, vytáhl jablonecký boss trumf. Míč už nebude kulatý, ale pěkně šišatý, jako to mají v ragby. Tato myšlenka na jednání spustila lavinu reakcí – většinou nadšených.

Všichni se popadali za břicha, když si představovali, jak budou hráči zmateně pobíhat po hřišti, protože nebudou tušit, kam šišatá meruna poskočí.

Největší radost měli slávisté a baníkovci, kteří už v duchu počítali, jak jim náhodné odrazy za brankovou čáru zachrání první ligu.

Jediný Jaroslav Starka byl zádumčivý. Dobře si uvědomoval, jak jeho Příbram často zmateně pobíhá po hřišti, i když u kulatého míče je odraz poměrně vypočítatelný.

Test v poháru

Schválení revoluční myšlenky proběhlo překvapivě rychle a snadno. Fotbalová šiška si svou premiéru odbude v příštím kole MOL Cupu. Podezření Slavie, že šišatý míč už rozhodčí tajně nasadili v jejich zápase v Ústí nad Labem, Náčelník Roman Berbr ústy Dagmar Damkové rázně odmítl.

Komentář pana Zelí:

Myšlenka na šišatý míč je pro fotbal skutečně převratná. Diváky čeká spoustu nečekaných zážitků. Ve filosofické rovině navíc křivý balón pěkně koresponduje s pokřivenými poměry v českém fotbale.

Foto: Reuters a koláž O2 Sport
pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru