Kdo je kdo. České kočky vstoupí zítra do mistrovství Evropy. Na koho bude kouč volejbalistek Parisi spoléhat?

[related_program]

Češky budou v Nizozemsku sázet na týmový duch.

Helena Havelková (Police, Polsko)

Sedmadvacetiletá smečařka a kapitánka si prošla kromě české i nejvyšší ruskou, tureckou nebo italskou ligou. V současné době nosí barvy Chemiku Police, polského obhájce titulu. Přezdívá se jí „Žebro“. Měří 188 cm.

Michaela Mlejnková (Stuttgart, Německo)

Devatenáctiletá Mlejnková hraje Ligu mistryň za německý Stuttgart. Dříve nastupovala za pražský Olymp, se kterým několikrát získala stříbrnou medaili. Nadvládu Prostějova se ani smečařce přezdívané „malej Mišák“ prolomit nepodařilo.

Aneta Havlíčková (Lokomotiv Baku, Ázerbájdžán)

Mladoboleslavské rodačce je 28 let, spoluhráčky ji oslovují ,,Lachtánek“. Je univerzálkou našeho týmu. V poslední době léčila zraněné koleno, její nominace na ME nebyla úplně jistá. Vystřídala několik týmů v italské nebo turecké lize, nyní hraje za ázerbájdžánský Lokomotiv Baku.

AnetaHavlíčková

Julie Kovářová (Prostějov)

Jednou z největších tahounek českého výběru bude i osmadvacetiletá Julie Kovářová na postu libera. Od roku 2013 hraje za Prostějov, se kterým několikrát vyhrála českou volejbalovou extraligu.

Julie Kovářová

Pavla Vincourová (Lodž, Polsko)

Brněnská rodačka hrála za Prostějov, okusila i italskou volejbalovou ligu. Nyní působí v Lodži, v polské nejvyšší soutěži. Nahrávačka měří 183 cm.

PavlaVicourová

Andrea Kossányiová (Vratislav, Polsko)

Smečařka Kossányiová je rodačkou z Příbrami. V české volejbalové extralize jsme ji mohli vidět v dresu Prostějova i Olympu Praha. Dnes působí v polské nejvyšší soutěži. Od svých 17 let se objevuje v seniorské reprezentaci.

AndreaKossányiová

Marie Toufarová (Ostrava)

Dostala nabídky z polské nejvyšší soutěže, z Brna ale přešla do Ostravy. Třiadvacetiletá reprezentantka hraje na postu smečařky.

MarieToufarova

Lucie Smutná (Soverato, Itálie)

Liberecké rodačce je 24 let. Hraje na postu nahrávačky. Nosila barvy pražské Slavie, objevila se v německé lize, nyní hraje italskou nejvyšší soutěž.

LucieSmutná

Tereza Vanžurová (San Casciano, Itálie)

Vanžurová se narodila v Benešově, v 15 letech odešla kvůli volejbalu do Prahy. Zde působila v Olympu, dokud nepřišla pozvánka do Itálie. Tam působí čtyřiadvacetiletá univerzálka dodnes.

TerezaVanžurová

Veronika Trnková (Thüringen, Německo)

Devatenáctiletá Trnková má přezdívku ,,Trnec“. Válí jak na volejbalovém hřišti, tak na tenisovém kurtu. V současnosti je druhou blokařkou v německé lize.

VeronikaTrnková

Nikol Sajdová (Vilsbiburg, Německo)

Narozena v Bílovci, vystřídala ostravský, prostějovský i olomoucký extraligový tým. Pak přišla německá nabídka. Je jí 27 let.

Nikol Sajdová

Barbora Purchartová (Straubing, Německo)

Nosila dres pražské Slavie, zahrála si v Belgii. Ve 23 letech hájí barvy bavorského týmu NawaRo Straubing.

BarboraPurchartová

Veronika Dostálová (Olymp Praha)

170 cm vysoké Dostálové říkají ,,Kóďa“. Ve svých třiadvaceti letech hraje za Olymp Praha. Na mistrovství se představí jako libero.

VeronikaDostálová

Eva Hodanová (Olymp Praha)

Jednadvacetiletá ,,Evana“ pochází z Plané u Mariánských Lázní, působí v pražském Olympu. V hlavním městě smečařka také studuje vysokou školu.

EvaHodanová

Program živých přenosů ve skupině D na O2 Sport:

  • 26. 9. 14.55:     Česká republika – Rumunsko
  • 27. 9. 17.55:     Česká republika – Srbsko
  • 28. 9. 16.55:     Německo – Česká republika

[related_program]

Foto: Facebook
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru