Vlastimil KAISER: Klopp klepe na dveře. Mohl by vysvobodit tápající Liverpool

Reds vstoupili do nové sezony klopýtavě, a kdo jiný by to měl napravit, než trenér s nomen omen?

Veleúspěšné sezony v Dortmundu

Klopýtat pod Kloppem sice také lze, v minulé sezoně se o tom přesvědčili i v Borussii Dortmund, kde byl tento vysoký trenér dlouho málem za proroka.

Výsledky, opravňující tým z Vestfálského stadionu k pobytu na čele bundesligové tabulky, tehdy jaksi vymizely, ale přesto nejde smazat a zapomenout předešlé veleúspěšné sezony, kdy byl Jürgen Klopp vyhlášen dvakrát nejlepším trenérem v Německu.

Jurgen Klopp

Logicky to bylo v letech 2011 a 2012, kdy získal s Borussií titul, v roce 2013 ji navíc přivedl do finále Ligy mistrů.

Dortmundu tedy dokonale oprášil zašlou klubovou slávu a dokázal vypálit rybník zdánlivě nezdolatelné konkurenci – Bayernu Mnichov. A právě to by nyní setsakra potřebovali i v Liverpoolu.

Šesté místo se pro Liverpool nehodí

Ještě před rokem a půl to vypadalo, že manažer Brendan Rodgers může být pro Reds Jürgenem Kloppem – Liverpool pod jeho vedením útočil v sezoně 2013-14 po dlouhé době na titul a nakonec skončil těsně 2.

Brendan Rodgers Liverpool

V následujícím ročníku to bylo ale už konečné 6. místo v Premier League a vypadnutí ve skupině Ligy mistrů, což se pro slavný Liverpool jaksi „nehodí“… Dvě semifinále (v FA Cupu a v Ligovém poháru) to nemohla vytrhnout.

Čtyři vstřelené góly? To je výsměch

A start této sezony? Bída s nouzí, alespoň na domácí scéně. Ani přes 67 milionů liber investovaných do nových posil nevyneslo zatím Liverpool do první poloviny tabulky, pouhé 4 vstřelené góly jsou výsměchem.

Pokud proto na tribunách stadionu Anfield o tomto víkendu narazíte na momentálně volného trenéra Jürgena Kloppa, nedivte se. A nedivte se ani, když těch Kloppů bude nějak podezřele mnoho.

Akce na zápas proti Aston Ville

Fanoušci totiž vyhlásili akci typu „Každý může být Kloppem“ a chystají se na zápas s Aston Villou v převleku za tohoto německého trenéra.

Černé kostěné brýle, kšiltovka, sportovní šusťáková bunda, asi i nějaká ta blond paručka nebo umělé strniště na tvářích. Snad jen Kloppovy centimetry (německý originál jich má 193) se budou složitěji napodobovat.

Jurgen Klopp

A samozřejmě také mnohem složitější bude živého a skutečného Kloppa na Anfield skutečně přivést. A to na místo Kloppova protipólu – pomenšího, tmavovlasého, hladce oholeného, neobrýleného a také zdaleka ne tak charismatického Brendana Rodgerse.

Brendan Rodgers

Neangličtí manažeři

Pokud by se výměna těchto dvou osobností přece jen měla uskutečnit, nebude už mít žádný klub Velké pětky (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal a Liverpool) manažera původem z Británie. Ale ani liverpoolští fanoušci nepatří v tomto směru ke staromilcům…

Foto: Reuters, Facebook Borussia Dortmund
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru