Václav PILNÝ: Změna v Plzni zabrala. Viktorce se zase blýská na lepší časy

Miroslavu Koubkovi se stalo osudným několik věcí. Viktorka přišla o možnost bojovat o postup do vysněné základní skupiny Ligy mistrů a také v lize to nebylo úplně to pravé ořechové.

Do známého prostředí se tak vrátil Karel Krejčí, který na západě Čech dělal asistenta ve veleúspěšné éře Pavla Vrby.

[related_program]

Spolu s Karlem Krejčím vstoupil zpátky do plzeňské kabiny také Pavel Horváth. Muž, se kterým se výrazně pojí poslední úspěchy Viktorie, přijal roli asistenta. Možná by někdo mohl polemizovat o tom, jak se Pavel Horváth vypořádá s přesunem na „druhý břeh“, ale podle mého názoru má na mužstvo kladný vliv a tento tah vyšel klubovému vedení dokonale.

koubek

Vypadá to, že chemie v kabině Plzně zase funguje.

Od nástupu dvojice Krejčí – Horváth kráčí plzeňská družina od úspěchu k úspěchu. Podařilo se jim postoupit do základní skupiny Evropské ligy a také situace v ligové tabulce je po sedmi odehraných kolech příznivá. Úřadující šampioni ztrácejí na vedoucí pražskou Spartu pouhé tři body.

[related_program]

Fungovat začala obranná činnost. Pod Koubkem inkasovali Západočeši v každém ligovém utkání minimálně jednu branku. Teď se mohou pochlubit vynikající bilancí 6 soutěžních zápasů bez obdrženého gólu.

Životní střeleckou formu chytil Michal Ďuriš. Slovenský reprezentant v posledních pěti utkáních nasázel do sítí soupeřů 5 branek a na další dvě přesně přihrál. Je vidět, že loňské hostování v Mladé Boleslavi mu prospělo. Aktuálně je jasnou jedničkou v plzeňském útoku.

plzeň fans

Při hře na jednoho útočníka tak mají smůlu jeho konkurenti Jan Holenda a Aidin Mahmutović. Kromě Ďuriše ožili v zakončení i další hráči, protože svěřenci Karla Krejčího v posledních 6 zápasech nastříleli slušných 14 gólů.

[related_program]

Hodně se toho v posledních dnech napsalo o Davidu Limberském. Krajní plzeňský bek, který boural opilý, snad už dostal pořádně přes prsty. Při zápase v Příbrami měl jedinečnou možnost si udobřit nejen fanoušky Viktorky, ale i širokou veřejnost. Jenže nevhodnou oslavou gólu ještě víc rozvířil celou situaci kolem svého těžko omluvitelného prohřešku.

Na druhou stranu ale musím konstatovat, že v posledních dvou zápasech i David Limberský předváděl vynikající výkony. Osobně jsem ho viděl v Ďolíčku, kde svými ofenzivními výpady po lajně často zaměstnával obranu klokanů.

Tak doufejme, že nejen v plzeňské kabině, ale i v hlavě Davida Limberského se blýská na lepší časy…

Foto: Facebook Viktoria Plzeň
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru