MS v cyklistice: Zlatá Martina jde na start časovky. Dotáhne to až do Ria?

Dnes večer budou mistrovství světa v cyklistice sledovat i fanoušci zimních sportů. Česká rekordmanka Martina Sáblíková vyměnila brusle za kolo a ve večerních hodinách zabojuje o dobrý výsledek v časovce žen.

Olympiáda? Musí zajet do 10. místa

Zvažovala i start v závodě s hromadným startem, nicméně kvůli technické trati s množstvím těžkých zatáček od toho upustila. Veškeré olympijské úsilí jde do časovky!

[related_program]

Pokud se s jízdou proti chronometru dobře popasuje a skončí v elitní desítce, kvalifikuje se na olympijské hry do Ria.

Dlouhé roviny jí nevyhovují

Sáblíková nenechala nic náhodě. Nepodcenila trénink ani aklimatizaci – do východoamerického Richmondu dorazila s více než týdenním předstihem, aby se lépe seznámila s náročnou tratí.

Sama přiznala, že jí příliš dlouhé roviny nevyhovují, své šance vidí hlavně v náročnějším stoupání. Hájit bude barvy týmu AWT-GreenWay.

Může napodobit Neumannovou

Z českých sportovců se o podobný kousek již před časem pokusila olympijská vítězka Kateřina Neumannová. V roce 1996 se v závodě horských kol v Atlantě umístila na 18. místě.

Zavzpomínat můžeme i na Jaroslava Drobného, který získal hokejovou stříbrnou medaili na zimní olympiádě v roce 1948. Zároveň reprezentoval v Davisově poháru a připsal si triumfy ve Wimbledonu nebo na French Open.

[related_program]

Foto: Facebook Martiny Sáblíkové
(lk)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru