Jan HOMOLKA: Tenisový týden na O2 Sport! Kdo se ukáže v Métách a čínském Kantonu?

V „zeleném městě“, jak se přezdívá Métám, se sejde skutečně skvělá konkurence. Budeme se kochat uměním vítěze Australian Open a French Open Stana Wawrinky. Ten po zápasech Davis Cupu přicestuje do Francie jako nasazená jednička a má v 1. kole volný los.

Stan Wawrinka tenis

Na opačné straně pavouka v pozici turnajové dvojky bude vždy nepříjemný a bojovný Francouz Gilles Simon.

Ten bude chtít navázat na triumfy svých krajanů z let minulých. Clement, Haehnel, Tsonga, Monfils a nebo dvakrát právě Simon. Ti všichni na domácím podniku na tvrdém povrchu v minulosti slavili.

Mezi další adepty dlouhého pobytu na turnaji můžeme řadit právě Tsongu, Kohlschreibera či Verdasca. A nechybí ani Nadalův přemožitel z Wimbledonu Dustin Brown.

Dustin Brown tenis

V Číně po úspěších Li Na šla popularita tenisu raketově nahoru. A protože je o hráče či hráčky postaráno, není divu, že i kvalita turnaje WTA Tour v Kantonu tomu odpovídá. Největší město jižní Číny kdysi vidělo i světové jedničky Jankovičovou nebo Safinovou.

Simona Halep

Tentokrát budeme sledovat nasazenou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska či turnajovou dvojku Němku Petkovičovou. Dorazí i bývalé hvězdy. Už zmíněná Jankovičová nebo velezkušená Kuzněcovová. České barvy bude reprezentovat Denisa Allertová.

Turnaj v Métách nabídne program O2 Sport od úterních zápasů 1. kola, turnaj žen z Kantonu sledujte od čtvrtfinálových zápasů!

[related_program]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru