Sobota v Premier League přináší dvě slavná derby. Nejzajímavější bitvy sledujte živě na O2 Sport!

Chelsea – Arsenal (13.45, živě 02 Sport)

Sobotní program Premier League otevře velký londýnský šlágr – souboj tápající Chelsea proti ArsenaluPetrem Čechem v bráně.

 

Český gólman po jedenácti letech v dresu modrobílých přestoupil k rivalovi z britského hlavního města a letos už podruhé se představí v zápase proti svému bývalému zaměstnavateli.

Začátkem srpna slavili výhru 1:0 v ostře sledovaném souboji o anglický superpohár, jenž nese název Community Shield, hráči Arsenalu. Povede se dnes týmu kouče Mourinha odveta?

Aston Villa – WBA (16.00)

Jen několik kilometrů jsou od sebe vzdáleny fotbalové stadiony Aston Villy a West Bromwich Albion. V pořadí 145. West Midlands Derby patří k tahákům sobotního programu, přestože oba soupeři figurují ve spodní polovině tabulky.

 

Tým Aston Villy v minulém kole vedl v Liecesteru 2:0, přesto nakonec odjel s prázdnou. Teď se však birminghamský tým soustředí na derby! „Jde o mnohem víc – místní hrdost i vychloubání se. Obojí chceme zajistit jak našim fanouškům, tak i nám samotným,“ řekl kouč Tim Sherwood.

Bournemouth – Sunderland (16.00)

Souboj dvou celků, které se budou zřejmě celou sezonu strachovat o bytí a nebytí v Premier League.

Nováček z Bournemotuhu čeká na svoji premiérovou domácí výhru. Sunderland je předposlední a na kontě má pouze dva body. Bez výhry jsou v letošní sezoně už jen Stoke City a Newcastle.

Kouče Sunderlandu Dicka Advocaata čeká jubilejní 900. zápas, oslaví jej klíčovou výhrou?

Newcastle – Watford (16.00)

Tým Steva McClarena se krčí u dna tabulky a vyhlíží první výhru. Ta by mohla přijít v sobotu proti nováčkovi z Watfordu.

Příčiny špatného úvodu sezony? Málo vstřelených branek. Newcastle se z 5 zápasů trefil 2krát.

Také Watford se na každý vstřelený gól nadře (zatím dal jen 3), jenže v minulém kole slavil domácí výhru nad Swansea v poměru 1:0.

Stoke – Leicester (16.00)

Souboj týmů z opačných pólů tabulky. Leicester je bez porážky překvapivě na 2. pozici, naopak Stoke zatím nevyhrálo a krčí se u dna.

Swansea – Everton (16.00, živě O2 Sport)

Dva týmy se ziskem osmi bodů si to rozdají ve Swansea. Everton je namlsaný vítězstvím nad Chelsea a zavítá na půdu ve Walesu, kde se mu v lize v posledních letech nebývale daří – v letech 2012 a 2013 tam vyhrál třikrát za sebou.

Manchester City – West Ham (18.30, živě O2 Sport)

[related_program]

Lídr tabulky se večer utká s pátým West Hamem. Citizens však musí hodit za hlavu úterní prohru v Lize mistrů s Juventusem.

 

Domácí se musí obejít bez svého kapitána Vincenta Kompanyho, jenž se zranil právě v nepovedeném pohárovém střetnutí s Juventusem. Přesto budou svěřenci kouče Pellegriniho žhavými adepty na 6. ligovou výhru.

Foto: Reuters
(mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru