Vlastimil KAISER: Dva rozdílné večery v Lize mistrů po španělsku

Atlético Madrid vyhrálo bez jakýchkoliv viditelných obtíží na horké půdě Galatasaraye Istanbul, Sevilla se i s pomocí tří Královcových penalt královsky popasovala s Borussií Mönchengladbach a na cestu zpět do Německa jí přibalila tři góly.

[related_program]

A klub, který má skutečně právo nazývat se královským, tedy Real Madrid, dal Šachtaru Doněck čtyři góly, z toho sám Cristiano Ronaldo tři.

Cristiano Ronaldo fotbal

Jakoby se tento hvězdný Portugalec zdravě naštval, že při příležitosti rozlosování skupinové fáze Ligy mistrů musel na pódiu strpět, že podle odborníků byl v té minulé sezoně až druhý za Messim. V ligovém zápase s Espanyolem dal tedy Ronaldo pět gólů a nyní v Lize mistrů tři. Tedy množství, na které se šestadvacet zúčastněných týmů nezmohlo v prvních zápasech skupin ani kolektivním spojením.  

Středa už ale pro španělské kluby, kterých je v soutěži pět (díky postupu Sevilly jako vítěze Evropské ligy), už tak slavná a sváteční nebyla. Valencia prohrála dokonce doma, když v duelu s Hulkovým Zenitem Petrohrad jen dotahovala – a nakonec nedotáhla.

Barcelona pak jen remizovala na římském Olympijském stadionu s bojovným AS Řím.

Barcelona fotbal

Messi sice zkoušel střeleckou štěstěnu mnohokrát, ale v dálkovém souboji s rozjetým konkurentem Ronaldem selhal. Až příliš se stahoval zpět, až příliš se snažil zakončovat sám (a z dálky) na úkor kombinace. Ale celý výkon obhájce trofeje byl zklamáním.

A není to náhoda – Barca se rozjíždí v nové sezoně trochu těžkopádněji, tatam je zatím její pověstná ofenzivní lehkost. V evropském Superpoháru se Sevillou jen remizovala a musela rozhodovat v prodloužení, španělský Superpohár s Bilbaem, to už byla zmarněná možnost na další trofej.

Rozjezd v Primera División, to je zatím spíše dieta – ve třech zápasech tři těsné výhry, s úhrnným počtem čtyř vstřelených branek. Samosebou Messi má na rozdíl od Ronalda za sebou letní boje Copa América, ale celý tým blaugranas hraje trochu unaveně a především dost chladně, takzvaně profesorsky.

V Římě proti AS tedy skóroval z hranice možného ofsajdu Luis Suárez, Messi při této akci „přispěl“ kuriózně – přišlápl obránce Digne a vyřadil ho tím ze hry.

To, co ale utkví fanouškům ze zápasu AS Řím – Barcelona především, to je neuvěřitelný gól v podání domácího odchovance Alessandra Florenziho.

Barcelona fotbal

Střela od postranní čáry a málem z půlky hřiště naprosto přesně zapadla k tyči branky dlouho nic netušícího gólmana Marca-Andrého ter Stegena. Bude to budíček pro celou Barcelonu? Odpověď zatím říká ne – gól na 1:1 padl ve 31. minutě, ale Barcelona ve zbylém čase jen vršila počet přihrávek a své tempo zvýšila jen výjimečně.

Je si jistá svou věcí a tím, že postup jí nakonec stejně neunikne. Ale nebývá začátek problémů obhájců právě v tom, že jsou si až příliš jistí?

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru