Liga mistrů: Penalty, penalty, penalty… V hlavních rolích Cristiano Ronaldo a Pavel Královec

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo opět láme rekordy. Ve včerejším zápase bílý balet převálcoval Šachtar Doněck také zásluhou jeho hattricku. K dnešku má na kontě 80 branek v Lize mistrů a vede před svým velkým rivalem Lionelem Messim z Barcelony.

Ten má příležitost jeho tříbrankový náskok dorovnat již dnes proti AS Řím.

[related_program]

Jeden překonaný rekord za večer je ale nejspíš pro Ronalda málo. Ve stejnou chvíli se stal hráčem, který proměnil v Champions League nejvíce pokutových kopů. Kromě dvou penalt proti Šachtaru dal stejně dva góly i o víkendu ve španělské lize Espanyolu, fanoušci jej začali na sociálních sítích přezdívat Penaldo.

„8 gólů ve dvou zápasech? Ronaldo očividně nemá úplně špatný týden.“

https://twitter.com/Troll__Football/status/643880247209783296

Ronaldův výkon samozřejmě komentovali i ti, kteří ho nemají příliš v lásce:

„Rozpis ingrediencí na hattrick ve stylu Ronalda: 1 kilo na účet rozhodčího, 3 kila pro Platiniho, 2 proměněné penalty, 1 střela do prázdné branky.“

https://twitter.com/antimadridcomic/status/643886888235978752

Vedle Ronalda vzbudil penaltový rozruch i výkon českého rozhodčího Pavla Královce během utkání Sevilla – Mönchengladbach. Do poločasu žádná branka nepřišla, ve druhé části pak český rekordman nařídil hned tři pokutové kopy pro domácí.

Nebo že by měly penalty úplně jiné příčiny?

Zdaleka tak veselo nebylo v Eindhovenu. Rád na tamní zápas nebude vzpomínat obránce Manchesteru United Luke Shaw. Momentálně je v péči lékařů a zotavuje se z ošklivé dvojnásobné zlomeniny pravé nohy.

Brzké zotavení popřála i tenisová legenda Andy Murray.

Luke Shaw děkuje na Twitteru fanouškům: „Děkuji vám všem za vaše zprávy. Moje cesta za návratem právě začíná. Vrátím se silnější.“

(lk)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru