Liga mistrů: Juventus parádně otočil duel s Man City. United zmrazilo v Nizozemsku děsivé zranění Shawa

Skupina A:

PSG – Malmö 2:0

Paříž splnila roli favorita a zapsala „povinné“ tři body. Bývalý hráč Malmö Zlatan Ibrahimovič se gólově neprosadil. Trefili se už ve 4. minutě Ángel di María a Edinson Cavani.

Real Madrid – Šachtar Doněck 4:0

Ani druhý papírový favorit nezaváhal. Realu Madrid pomohl hattrick Cristiana Ronalda i vyloučení Stěpaněnka. Úvodní gól dal Karim Benzema.

[related_program]

Skupina B:

PSV – Manchester United 2:1

Překvapení v Nizozemsku! PSV porazil na domácím stadionu Manchester United díky dvěma zásahům. Jako první se sice trefil domácí odchovanec v dresu United Mephis Depay. Ještě do poločasu ale vyrovnal Hector Moreno a po přestávce otočil skóre Luciano Narsingh.

Kromě branek se ale bude mluvit i o ošklivém zranění obránce Luka Shawa. Právě Moreno mu nešetrným skluzem, jak se později ukázalo, nadvakrát zlomil nohu. Video je jen pro silnější povahy.

Wolfsburg – CSKA Moskva 1:0

Jediný gól rozhodl bitvu Němců s přemožitelem pražské Sparty. Rozhodující slovo měla drahá posila Julian Draxler.

Skupina C:

Galatasaray – Atlético Madrid 0:2

Turecký Galatasaray se doma proti španělskému Atlétiku Madrid vůbec nedokázal prosadit. Střeleckou impotenci dokonale dokumentuje šance nové letní posily Lukase Podolského.

https://twitter.com/AFCPressWatch/status/643894862522286080

První tři body pro hosty tak zařídil dvěma góly Francouz Antoine Griezmann.

Benfica – Astana 2:0

Ve svém historicky prvním utkání v Lize mistrů byla Astana v roli outsidera. Na půdě Benfiky Lisabon odolávali Kazaši pouze první poločas.  V tom druhém se trefil nejprve Argentinec Nicolás Gaitán a poté i Řek Konstantinos Mitroglou.

Skupina D:

Sevilla – Mönchengladbach 3:0

Mönchengladbach odjížděl do Španělska s touhou oplatit Seville jarní vyřazení z Evropské ligy. Bohužel pro německý celek zůstalo jen u přání. Výrazně se na tom podílel také český rozhodčí Pavel Královec, který v druhém poločase nařídil proti hostům hned 3 penalty.

Zaslouženě?

Domácí proměnili sice pouze dvě, ale i to jim stačilo k jasnému vítězství, které pár minut před koncem korunoval gólem z úhlu Jevhen Konopljanka.

[fve]https://www.youtube.com/watch?t=4&v=6m1bfSaHRI0[/fve]

Manchester City – Juventus 1:2

Velké překvapení se zrodilo v Manchesteru. Domácí City selhali v souboji s loňským finalistou Juventusem. Vedoucí gól Angličanů, který navíc nejspíš neměl pro útočný faul platit, si Italové vstřelili sami.

Turínští však utkání trefami Maria Mandžukiče a Alvara Moraty otočili a tak si z Anglie odvážejí překvapivé tři body.

(fik,rw)
Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru