Liga mistrů na O2 Sport startuje. Na koho se těšit v premiérovém studiu?

V první studiu Ligy mistrů na O2 Sport vás přivítá moderátor Petr Svěcený s hosty Pavlem Horváthem a Jaroslavem Hřebíkem. Začínáme ve 20.30.

[related_program]

Skupina A: 

Paříž SG – Malmö (O2 Sport)

Švédský klub má před sebou v úvodním kole základní skupiny těžký úkol. Jejich soupeř z Paříže je jasným favoritem, a navíc hraje aktuálně v oslnivé formě.

V prvních čtyřech kolech francouzské Ligue 1 mají svěřenci kouče Laurenta Blanka samé výhry, a dokonce ani jednou neinkasovali.

Zadáci Malmö také budou muset čelit nové posile z Manchesteru United, čtyřletou smlouvu s Paris St. Germain podepsal záložník Ángel di María.

Speciální zápas to jistě bude pro hvězdného útočníka Zlatana Ibrahimoviče, který vstoupil do velkého fotbalu právě v Malmö FF a v úterý se postaví proti svému mateřskému klubu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=HaB_pv8yk1U[/fve]

Real Madrid – Šachtar Doněck (O2 Sport, komentují Milan Štěrba a Jan Homolka)

Fotbalisté Šachtaru Doněck si účast v prestižní Lize mistrů vybojovali v předkolech, nejprve postoupili přes Fenerbahce Istanbul a posléze přes Rapid Vídeň.

Na slavném stadionu Santiago Bernabéu však čeká soupeř ještě o několik tříd kvalitnější. Ačkoliv parta okolo Cristiana Ronalda ztratila hned v prvním kole španělské ligy body na půdě Gijónu, tak následná vysoká výhra 5:0 nad Betisem si náročné fanoušky udobřila. Do sestavy Realu se také po zranění vrací Karim Benzema, kterého v úvodu sezony trápilo poraněné stehno.

Real by se měl v Lize mistrů ukázat ve zbrusu nových dresech.

[related_program]

Skupina B:

VFL Wolfsburg – CSKA Moskva (O2 Sport)

Oba celky se spolu utkaly v již roce 2009, kdy v základní skupině Ligy mistrů vždy slavilo úspěch domácí mužstvo.

Nejprve bral tři body Wolfsburg, když se hattrickem blýskl brazilský snajpr Grafite.

Odveta dopadla lépe pro Moskvu, při výsledku 2:1 si tehdy připsal jeden zásah i český útočník Tomáš Necid.

Moskevský CSKA se letos představil také v Praze, když ve 3. předkole vyřadil pražskou Spartu po výsledcích 2:2 a 2:3.

Německý Wolfsburg pořádně zahýbal v posledních dnech přestupovým trhem. Nejprve prodal za astronomické dvě miliardy Kevina De Bruyneho do Manchesteru City a jako náhradu si vyhlédl talentovaného Juliana Draxlera ze Schalke.

PSV Eindhoven – Manchester United (O2 Sport,  komentují Jiří Vrba a Václav Pilný)

Pikantní mač především pro nizozemského ostrostřelce Memphise Depaye. 21letý útočník vyrostl právě v Eindhovenu, kde se v loňském ročníku Eredivisie stal s 22 vstřelenými góly nejlepším kanonýrem a pomohl PSV k zisku ligového titulu.

Pokud se mu podaří skórovat, oslavovat prý bude. „Mám velký respekt k PSV, ale pokud skóruji, slavit budu. Dát gól je pro mě něco výjimečného.“

Fanoušci Eindhovenu by si jistě přáli, aby jejich tým zopakoval nezapomenutelnou výhru z roku 2000, kdy PSV přehrálo tehdejší silný výběr Alexe Fergusona jasně 3:1.

[related_program]

Skupina C:

Galatasaray – Atletico Madrid (O2 Sport)

Ačkoliv Galatasaray v létě posiloval a přivedl například Lukase Podolského z Arsenalu, vstup do soutěže mu nevyšel podle představ a po třech utkáních v turecké lize má pouhé čtyři body. Naopak Atlétiku se daří. Krásný stadion v Istanbulu čeká napínavá bitva.

Benfica Lisabon – FC Astana (O2 Sport)

Historicky první kazašský tým v Lize mistrů putoval více než 6 000 kilometrů do Lisabonu, aby se zde postavil slavné Benfice.

Jde o vůbec nejdelší vzdálenost, kterou kdy musel účastník nejprestižnější klubové soutěže absolvovat.

Fotbalisté Astany budou pro Portugalce velkou neznámou, vždyť ještě před sedmi lety tento klub vůbec neexistoval. Ale pozor, v kvalifikaci přešli postupně přes Maribor, Helsinky i kyperský APOEL.

Po dlouhé cestě se hráči Astany dočkali vřelého přivítání, budou na sebe oba týmy milé i na trávníku?

[related_program]

Skupina D:

FC Sevilla – Mönchengladbach (O2 Sport)

Na jaře v Evropské lize byla lepší Sevilla, když vyhrála v obou zápasech 1:0 a 3:2. Klub z Andalusie pak pokračoval dál ve své spanilé jízdě až k celkovému vítězství a navázal tak na předchozí úspěchy z let 2006, 2007 a 2014.

Borussia zažívá hodně špatný start v Bundeslize, ve třech zápasech přišly tři prohry a hrozivé skóre 2:8 dává tušit, že v tomto duelu budou favorité červenobílí.

Domácím ale bude chybět zraněný brankář Beto.

Manchester City – Juventus (ČT sport)

Šlágr skupiny B. Manchester City je zatím v anglické lize suverénní. V pěti kolech neztratil ani bod, a navíc nedostal gól. To Juve má po třech kolech jediný bod. Favorit je jasný.

[related_program]

Sedm utkání můžete sledovat díky MULTIDIMENZI na O2 Sport. Sami si vyberte, který to bude. Petr Svěcený ve studiu přivítá hosty Pavla Horvátha a Jaroslava Hřebíka. I osmý duel můžete vidět prostřednictvím O2 TV na ČT sport.

Foto: Reuters
(rw, km)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru