Liga mistrů: Barcelona, Chelsea… O2 Sport přinese všech 8 přímých přenosů ze středečního programu

Skupina E:

Bayer Leverkusen – BATE Borisov (O2 Sport)

Pokud chtějí fotbalisté Leverkusenu pomýšlet na postup ze skupiny E, tak nic jiného než jasnou výhru nad běloruským outsiderem nemůžou brát. Borisov zase bude chtít aspoň částečně napravit loňské nevydařené působení, kdy stanovil nový rekord v počtu inkasovaných branek v základní skupině Ligy mistrů (24).

AS Řím – Barcelona (O2 Sport, komentují Vlastimil Kaiser a Milan Štěrba)

Příznivci AS budou jistě ve svých pamětech lovit legendární vítězství 3:0 ve skupinové fázi Ligy mistrů. Tuto patnáct let starou výhru zažil na hřišti i dnešní trenér Barcelony Luis Enrique a také nestárnoucí římský symbol Francesco Totti.

Na jedné straně se proti sobě postaví hráči jako Edin Džeko, Daniele De Rossi, na straně druhé Luis Suárez, Lionel Messi nebo třeba Andrés Iniesta. Tento šlágr slibuje opravdu parádní podívanou.

Vysílá se do 142 zemí světa. V česku ho uvidíte jen na O2 Sport

[related_program]

Skupina F:

Dinamo Záhřeb – Arsenal (O2 Sport, komentují Tomáš Radotínský a Jiří Vrba)

Na výběr trenéra Wengera bude čekat houževnatý soupeř a také fanatická podpora domácích příznivců. Nicméně to všechno si už Arsenal vyzkoušel v předkole před devíti lety, kdy přešel do základní skupiny Ligy mistrů právě přes Dinamo po výhrách 3:0 a 2:1.

Kanonýry aktuálně trápí zdravotní stav některých opor. Mimo je dlouhodobě Tomáš Rosický, operaci kolene musel podstoupit útočník Danny Welbeck. Nebude hrát ani stoper Per Mertesacker. Zraněného fotbalistu navíc potkala autonehoda, ze které ale naštěstí vyvázl nezraněn.

Olympiakos Pireus – Bayern Mnichov (O2 Sport)

Olympiakos vyměnil před novou sezonou trenéra, přišel bývalý kouč Benficy Marco Silva a hned si přivedl několik zvučných posil – například argentinského záložníka Estebana Cambiassa. Bayern se naopak bude muset obejít bez Arjena Robbena, který si poranil tříslo a bude mimo hru minimálně čtyři týdny.

[related_program]

Skupina G:

Dynamo Kyjev – FC Porto (O2 Sport)

Úvodní střetnutí skupiny G obstarají celky, které na sebe v minulých ročnících Ligy mistrů narazily hned několikrát. V posledních šesti vzájemných zápasech se čtyřikrát radovalo Porto a pouze jednou fotbalisté Kyjeva, když v ročníku 2008/2009 dokázali zvítězit na půdě soupeře v poměru 1:0. Iker Casillas si poprvé zachytá v Lize mistrů za jiný tým než Real Madrid.

Chelsea – Maccabi Tel Aviv (O2 Sport)

Podruhé v historii si zahraje Champions League mužstvo Maccabi Tel Aviv, které se v předkolech stalo osudným pro české fotbalisty. Nejprve izraelský celek nečekaně přešel přes Viktorii Plzeň a následně vyřadil i sebevědomou Basilej, jejichž barvy hájí i brankář Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý.

Jelikož Chelsea zažívá v Premier League jeden z nejhorších vstupů do sezony, tak si zcela jistě bude chtít proti žlutomodrým spravit chuť a pořádně si zastřílet.

[related_program]

Skupina H:

Valencie – Zenit Petrohrad (O2 Sport)

Zenit bude spoléhat především na své největší hvězdy, Brazilce Hulka nebo Belgičana Axela Witsela. Valencie si musela účast ve skupině vybojovat v předkole, kde narazila na silné Monaco. Svěřenci trenéra Nuna však těžkou zkoušku zvládli, když na Mestalle nejprve vyhráli 3:1 a v odvetě už jim stačila k postupu mezi evropskou elitu i porážka 1:2.

Gent – Lyon (O2 Sport)

Olympique Lyon bude muset před zápasem v Belgii počítat ztráty a obzvláště střelec Nabil Fekir může hodně chybět. Vycházející francouzská hvězda si v přátelském utkání s Portugalskem přetrhla přední zkřížený vaz a čeká ji šestiměsíční pauza. Nicméně i tak bude Lyon mírným favoritem, Gentu se zatím v lize nedaří.

[related_program]

Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru