Václav PILNÝ: Ukáže Jablonec mistrovské ambice? Kdy jindy, když ne teď?

Do základní skupiny sice svěřenci Jaroslava Šilhavého neproklouzli, ale v utkáních play-off s nizozemským Ajaxem Amsterdam rozhodně herně nepropadli.

[related_program]

Jestli může v letošní sezóně pomýšlet na mistrovský titul si klub, který vlastní předseda FAČR Miroslav Pelta, otestuje vážně hned v 6. kole.

Na Střelnici přijede Sparta. Loňský vicemistr ještě neprohrál, nasbíral 13 bodů a inkasoval pouhé tři branky. Dobrý vstup bude chtít potvrdit. Jestli to ale Jablonec myslí s útokem na čelo vážně, měl by vyhrát.

Jablonec

Svěřenci Zdeňka Ščasného nepřijedou v nejsilnější sestavě.

Až do konce podzimu je mimo záložník Lukáš Vácha, který je po operaci zraněného kolena. K dispozici nebude ani Lukáš Mareček, který si musí odpykat trest za čtyři žluté karty.

Šanci by tedy mohla dostat nová akvizice Letenských Petr Jiráček. Jenže u něho se nedá dopředu předpokládat, zda bude pro tým přínosem. V německé bundeslize toho v poslední době moc neodehrál a logicky mu chybí zápasová praxe.

Díru po Váchovi by mohl zalátat Josef Hušbauer, který usiluje o stálé místo v základní sestavě.

sparta facebook

Otázkou však je, v jakém rozestavení Sparta v Jablonci nastoupí. V úvodu sezóny praktikoval kouč Ščasný rozestavení se třemi obránci, v posledních dvou zápasech od toho upustil a hrál se čtyřmi beky.

Jednoduchý mač Spartu v každém případě nečeká. Severočeši se na rozdíl od ní mohou soustředit už jenom na ligu a navíc budou chtít ukončit čekání na ligovou výhru nad letenským sokem. Ta poslední je totiž z dubna 2011.

Zda je Jaroslav Šilhavý schopen umíchat ten správný vítězný lektvar, o tom se můžete přesvědčit v přímém přenosu O2 Sport.

Studio se zajímavými hosty začíná ve 14.45.

[related_program]

Foto: fkjablonec.cz, Facebook AC Sparta Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru