Jan HOMOLKA: Chelsea dobře věděla, koho chtěla! Stones by se jí náramně hodil

Směrem dopředu statická, nekreativní, kostrbatá. Taková je současná Chelsea. Větším problémem jsou ale obranné řady, či lépe řečeno defenzivní hra celého týmu.

Před minulým zápasem chtěl manažer José Mourinho střídat bezmála celý tým, tentokrát by asi provedl to samé. Další bídnou kapitolou jsou standardní situace. Mít 14 rohů a nevyhrát ani jednu hlavičku je nepěkným důkazem vzdušné bídy.

[related_program]

Mourinho to nemá momentálně snadné. Nasadil Johna Obiho Mikela, aby vyztužil defenzivní složku zálohy, a jeho nezájem jít do souboje hned přinesl první gól Evertonu. Kdo viděl jeho vyčpělý výkon, musí hodně věřit v příchod Paula Pogby.

John Terry působil vedle Kurta Zoumy, který má už tak svých starostí dost, neuvěřitelně neohrabaně. Samostatnou kapitolou je Branislav Ivanovič. Směrem dopředu je vidět, ale jakmile má cokoli vytvářet v defenzivě, je to děs a hrůza.

Do toho přidejme ještě dlouhodobou absenci Thibauta Courtoise a je zaděláno na problémy.

Dvanáct inkasovaných branek po 5 kolech je velmi špatným vyústěním začátku sezony a nápadně to připomíná podzim roku 2007. Tehdy sezonu dojel na postu manažera Avram Grant.

Everton John Stones Chelsea

V létě Chelsea chtěla Johna Stonese. A věděla proč!

V dresu Evertonu odehrál vynikající zápas a roste ve špičkového a moderního stopera. V zimě to bude chtít přitlačit a přihodit. Byť manažer Roberto Martínez naznačil, že vše si za peníze nekoupíte, je jasné, že na dostatečně vysokou částku by musel slyšet.

Nyní by základní cíl na Stamford Bridge měl být urychleně změněn. Nikoli titul, ale přežít do zimy v Lize mistrů a poté útočit na první čtyřku. I se Stonesem. Na nic víc současný tým v momentálním rozpoložení nemá.

Mourinha čeká spousta práce a beze změn to těžko půjde.

[related_program]

 

Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru