Střípky z české postupové mozaiky. Které faktory dovedly REPRE až do Francie?

Porážka Nizozemců

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=4-erF4DiK4w[/fve]

Cesta za postupem úspěšně započala už v prvním utkání. Český celek si v něm poradil s bronzovými medailisty z mistrovství světa. Střet s Nizozemci rozhodl v nastaveném čase Václav Pilař a předurčil tak českému týmu povedenou kvalifikaci.

Forma Bořka Dočkala

Bořek Dočkal

Při častých absencích kapitána Tomáše Rosického se v týmu Pavla Vrby našel nový vůdce. Pásku sice přebral gólman Čech, na hřišti ale kraloval jiný hráč. Bořek Dočkal toho odehrál ze všech hráčů v poli nejvíce. Zároveň zvládl hrát čistě, a dokonce si se čtyřmi zásahy vystřílel pomyslnou reprezentační střeleckou korunku.

Tři obraty

reprezentace češi

Hraje-li český nároďák, musí mít sázkaři jasno. Výsledek 2:1 pro naše barvy je takřka tutovka. Z osmi zápasů jich pět skončilo právě tímto skóre. Češi navíc třikrát dokázali otočit zápas ze stavu 0:1. Tohle mužstvo má vnitřní sílu!

Ubojované výhry i bez opor

Další důkaz? I při absenci mnoha hráčů základní sestavy, jako jsou Rosický, Sivok nebo Lukáš Vácha, zvládla „repre“ urvat potřebné body. Výsledná hra s mnoha novici v sestavě sice za moc nestála, body se ale počítaly.

Šťastná ruka trenéra Vrby

Milan Škoda fotbal

Explzeňský kouč si se zmiňovanou řadou zranění poradil s bravurou. Při náhradách za reprezentační stálice se na české poměry nezvykle často díval do domácí ligy. Světu tak objevil ligového kanonýra Milana Škodu nebo třeba skvěle hrající defenzivní štít Davida Pavelku, který vynikal především přesností svých přihrávek (95% úspěšnost).

Foto: Reuters, Facebook Česká fotbalová reprezentace
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru